Jeg har endnu en gang fundet en lækker opskrift hos Sweetest Menu. Cookie Bars
Ingredienser:
Cookie dej:
170 g Smør (Stuetemperatur)
135 g Brun Farin
1 tsk Vanilje ekstrakt
1 Æg
2 Æggeblommer
245 gram mel
½ tsk Bagepulver
150 g Chokolade efter smag (man kan bruge lys,mørk,hvid eller ynglings bar)
Karamel:
120 ml Kondensed mælk
45 g Brun farin
60 g smør
(man kan også købe og bruge en hel dåse Karamelserede mælk)
- Tænd ovnen på 160°
- Gør en form klar på 20×20, med bagepapir eller smør den grundig.
- Pisk nu smør og sukker cremet.
- Kom æg + blommer i en af gangen mens du pisker.
- Rør mel og bagepulver i dejen
- Del dejen i 2
- 1 del kommes i bunden af formen ved at presse/trykke den godt ud (kan måske rulles ud mellem 2 stykker bagepapir.)
- Bag bunden ca. 15 min. indtil den begynder at blive gylden.
- Tag den ud af ovnen og stil den køligt mens du laver karamellen
- Kom alle ingredienser til karamellen i en gryde.
- Kog det sammen til det tykne (små simre i 2-3 min)
- Hæld nu karamellen ud over bunden
- Hak ca. ½ delen af chokoladen fint
- Ælt chokolade og 2 del af dejen sammen
- Rul nu dejen ud mellem 2 stykker madfilm.
- Lig låget ovenpå karamellen
- Bræk nu det sidste chokolade ud i stykker
- Tryk chokolade stykkerne ned i låget.
- Bag nu kagen 18-20 min. til hele toppen er gylden brun.
- Kagen må først skæres i når den er helt kold.