Cookie Bars

Jeg har endnu en gang fundet en lækker opskrift hos Sweetest Menu. Cookie Bars

Ingredienser:

Cookie dej:

170 g Smør (Stuetemperatur)

135 g Brun Farin

1 tsk Vanilje ekstrakt

1 Æg

2 Æggeblommer

245 gram mel

½ tsk Bagepulver

150 g Chokolade efter smag (man kan bruge lys,mørk,hvid eller ynglings bar)

Karamel:

120 ml Kondensed mælk

45 g Brun farin

60 g smør

(man kan også købe og bruge en hel dåse Karamelserede mælk)

  • Tænd ovnen på 160°
  • Gør en form klar på 20×20, med bagepapir eller smør den grundig.
  • Pisk nu smør og sukker cremet.
  • Kom æg + blommer i en af gangen mens du pisker.
  • Rør mel og bagepulver i dejen
  • Del dejen i 2
  • 1 del kommes i bunden af formen ved at presse/trykke den godt ud (kan måske rulles ud mellem 2 stykker bagepapir.)
  • Bag bunden ca. 15 min. indtil den begynder at blive gylden.
  • Tag den ud af ovnen og stil den køligt mens du laver karamellen
  • Kom alle ingredienser til karamellen i en gryde.
  • Kog det sammen til det tykne (små simre i 2-3 min)
  • Hæld nu karamellen ud over bunden
  • Hak ca. ½ delen af chokoladen fint
  • Ælt chokolade og 2 del af dejen sammen
  • Rul nu dejen ud mellem 2 stykker madfilm.
  • Lig låget ovenpå karamellen
  • Bræk nu det sidste chokolade ud i stykker
  • Tryk chokolade stykkerne ned i låget.
  • Bag nu kagen 18-20 min. til hele toppen er gylden brun.
  • Kagen må først skæres i når den er helt kold.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *