Chokolade Cookies

Jeg elsker cookies, men syntes det er rigtig svært at lave dem så de er lækker sprøde uden på og bløde indeni.

Denne opskrift er jeg kommet tæt på, men er stadig ikke helt tilfreds, kunne godt bruge de var lidt tykkere.

Opskriften er fundet her: chokolade cookies 

Ingredienser ca. 12 stk.

120 g Sukker

140 g Farineller Muscovadosukker

140 g Smørstuetempereret

1 Æg

240 g Hvedemel

1 tsk Bagepulver

1/2 tsk Natron

1 tsk Salt

1/2 tsk Vaniljesukker

150-200 g valgfri chokoladechips eller grofthakket

  • Pisk sukker, farin, vaniljesukker og smør sammen til en ensartet masse (ca. 5 min)
  • Tilsæt æg og pisk igen
  • Bland mel. bagepulver, natron og salt
  • Tilsæt mel-blandingen lidt af gangen mens du pisker ved lav hastighed (dejen skal blot samles)
  • Vend chokolade i dejen og bland det godt.
  • Form kugler af ca. 70 g dej
  • Sæt kuglerne i køleskabet i ca. 1 time
  • Tænd ovnen på 175
  • Bage kun 6-8 stk af gangen
  • Bages i 15-17 min
  • Tag cookies ud og lad dem afkøle på en rist
  • Gemmes i lufttæt box (3-5 dage)

Flamberet Banankage

Jeg har selvfølgelig også fulgt med i Den store bagedyst og denne banan kage og den smager også rigtig godt. Jeg havde især glædet mig til at prøve at flambere og da det var min debut var jeg også nervøs…. og jeg var bange for at sætte ild til hele huset…. pas på gardiner, troldegrene, røgalarmer og ikke mindst IKKE under emhætten. Men det lykkes og var det var sjovt at prøve.

Ingredienser:

Flamberet bananer:

4 Bananer

100 g Sukker

25 g Smør

½ dl Rom

Kagedej:

125 g Smør, blødt

100 g Sukker

100 g Brun Farin

3-4 Flamberede Bananer

1 dl Creme Fraiche 18%

3 Æg

150 g Hvedemel

1 tsk. Natron

2 tsk. Vaniljesukker

½ tsk. Salt

100 g Havregryn

100 g Mælkechokolade, hakket

Romcrem:

125 g Smør, blødt

300 g Flormelis

1 Æggeblomme

250 g Mascarpone

200 g Mørk Chokolade 

4 spsk. Rom

½ dl Fløde

  • FLAMBERET BANANER:
  • Behold skrællen på bananerne og del dem på langs
  • Drys sukker på den rå overflade
  • Steg dem med sukker siden nedad i smørret (mellemvarme) til de er gyldne.
  • Hæld ½ dl rom på panden og sæt ild til rommen, sæt panden tilbage på komfuret når flammerne er brand ud.
  • Lad nu rommen kog ind
  • Lad bananerne køle af
  • TIP: Kagen kan sagtens bages uden flamberingen dvs. uden rom.
  • KAGEDEJ
  • Tænd ovnen på 175
  • Pisk smør, sukker og farin lyst og luftigt
  • Tilsæt æggene et ad gangen og pisk god igennem
  • Mos 3-4 flamberede banander (alt efter om man vil bruge nogen til pynt)
  • Bland bananmosen med cremefraiche
  • Rør det i dejen
  • Sigt mel, salt, natron og vaniljesukker i dejen
  • Tilsæt havregryn og hakket lys chokolade
  • Kommes i en smurt form
  • Bages midt i ovnen i ca. 40 min
  • ROMCREME
  • Smelt den mørke chokolade over vandbad
  • Varm fløden (må ikke koge)
  • Rør fløden i den smeltede chokolade, den skal blive blank og glat
  • Lad den køle af (sæt den i køleskabet mens resten af cremen laves)
  • Pisk blødt smør, æggeblommer og flormelis sammen
  • Tilsæt mascarpone og rom
  • Tilsæt den kølet chokolademasse
  • Pisk med en el-pisker til massen samler sig til en crem.

Den afkølet kage kan nu pyntes med romcremen og flamberet bananer eller som jeg har gjort med tørre bananer. 

Jeg har her valgt at dele kagen og komme crem i mellem (men det var drilsk da kagen er forholdsvis fugtig.

Julekrans

Denne julekrans er nem og lækker. Jeg har fået den af en kollega og har kun bagt den en enkel gang, men det er helt sikkert en jeg godt kan finde på at prøve igen. Vi elsker fyld så jeg laver altid dobbelt fyld men det resultere også i at der løber noget ud…. dog ikke nok til at jeg kommer mindre i. (opskriften her er det kun 1 x fyld der er angivet)

Ingredigenser:

Gærdej:

2 dl Mælk

50 g Gær

550 g Hvedemel

2 Æg (str. M)

1 spsk. Sukker

1 tsk. fint Bordsalt

125 g Smør, blødt

Remonce:

1 lille Æble (revet)

4 cm Ingefær, frisk (fintrevet)

50 g Marcipan,  fintrevet

125 g Smør, blødt

125 g Sukker

2 spsk. Kanel

1 tsk. Kardemomme

½ tsk. stødt Nellike

+

Æg til pensling

  • Lun mælken og opløs gæren heri
  • Tilsæt ca. halvdelen af melet og rør dejen rigtigt godt igennem
  • Rør æggene i
  • Tilsæt sukker og salt, samt det bløde smør
  • Ælt nu resten af melet i, lidt af gang. Dejen skal kun lige slippe skålen/bordet
  • Form en kugle af dejen og lig den i en skål
  • Hæver nu under et fugtigt klæde til dobbelt størrelse Ca. 1 time
  • Til remoncen røres alle ingredienserne sammen.
  • Gærdejen rulles ud til en størrelse 60 x 40 cm
  • Remoncen fordeles på dejen, helt ud til kanten
  • Rul dejen sammen på den lange led som en roulade
  • Løft rouladen over på en bageplade med bagepapir
  • Dan en cirkel og saml enderne så de præcist passer sammen
  • Klip med en saks lodret ned i rouladen, med ca. 3 cm mellemrum 3/4 ned i kagen (dybt)
  • Træk nu de klippet dele (sneglene) skiftevis til højre/venstre, (ud/ind)
  • Lad nu kringlen hæve i ca. 30 min til dobbelt størrelse under et viskestykke
  • Tænd ovnen på 200°
  • Pensel kransen med sammenpisket æg (drys evt. med mandelflager eller perlesukker)
  • Bags i 25-30 min til den er gylden

Nytårs muffins

Vi havde i år bestilt hele menuen udfra, og der skulle også være kransekage med til kl. 24, meeeen når man nu elsker kransekage er man altid nervøs for at der ikke er nok, derfor lavet jeg disse små lækker sager. Det er ikke sidste gang jeg laver dem der var helt fantastiske ❤ Opskriften er fundet her; Odense marcipan cupcake

Det skal siges at der vare rigelige kransekage med vores menu, men så kan disse muffins fryse ned og selvom jeg kalder med nytårsmuffins holder de ikke til næste nytår😉

Ingredienser:

125 g Sukker

125 g Smør Blødt

125 g Macipan

2 Æg

50 g Mel

200 g Kranskage konfektmasse

mini muffins forme 

Pynt (flormelis, chokolade eller andet)

  • Tænd ovnen på 175°
  • Pisk smør og sukker luftigt.
  • Riv marcipanen på den grove side af et rivejern.
  • Tilsæt marcipanen og pisk det hele sammen.
  • Tilsæt æggene et ad gangen under fortsat piskning.
  • Tilsæt mel
  • Fyld massen i 18-20 mini muffinsforme
  • Bag kagerne i 15-20 minutter
  • Tag kagerne ud af ovnen og lad dem køle en smule i formen.
  • Skru ovnen op på 200° C
  • Sprøjt små toppe kransekagemasse ovenpå kagerne
  • Bag dem yderligere 10-15 minutter i den varme ovn til de er gennembagte

Julekage med Nougatmousse


Jeg elsker bare krydder kage og dette er en ny version. Opskriften er fundet hos Odense macipan NougatMousse Kage
Opskriften er til ca. 14 pers

Ingredienser:

150 g Farin

150 g Sukker

2½ dl Olie

4 Æg

300 g Mel

1 stor tsk. Bagepulver

1 tsk. Natron

2 tsk. Kanel, stødt

½ tsk. Ingefær, stødt

1 knivspids Salt

50 g Marcipan

100 g Nougat

3 dl Piskefløde

Og hvad du ønsker som pynt

  • Tænd ovnen på 160°
  • Pisk olie, farin og sukker sammen
  • Tilsæt et æg ad gangen
  • Bland det tørre ingredienser i
  • Riv marcipanen og bland det i dejen
  • Smør en springform 22-24 cm og drys med mel på alle sider
  • Bages i Ca. 40-45 min.
  • Smelt nougat over vandbad
  • Pisk fløden til skum
  • Vend nougaten i flødeskummet
  • Stil nougat-moussen i køleskabet
  • Når kagen er afkølet kan man enten dele den og komme moussen imellem som en  lagkage eller man kan komme moussen på toppen af kagen

Oreo is-kage

Når hedebølgen kommer ind over os er det ikke lige kage jeg har lyst til at lave og spise, men så dykker man ned i is opskrifterne. Her er en som jeg har fundet her: Chocolate oreo ice cream pie

Opskriften er til ca. 12 stykker

Ingredienser:

Bund:

660 g Oreo kiks

190 g Smør

Is-crem:

1 ds. Kondenseret mælk ( 397-400 g)

125 g Mørk chokolade

3  1/4 Spsk. Caco

1½ tsk. Vanilje ekstrakt

6 dl Fløde

13 Oreo kiks

  • Beklæd en 23-24 cm springform med bagepapir
  • Kom Oreo kiks (hele kiksen)i en foodprocessorer  og kør til det er blevet til fin krumme
  • Tilsæt den smeltede smør og kør til det er let samlet
  • Pres nu krummerne samme til en bund og op af siden på formen (som til en cheescake bund)
  • Stil den i fryseren mens du laver cremen
  • Kom Kondenseret mælk i en stor skål
  • Smelt chokolade i microovnen
  • Tilsæt chokolade, Coca, vanilje og fløde til den kondenseret mælk
  • Pisk i 3-4 min med håndmixeren til det bliver tykt og cremet.
  • Knus nu de 13 kiks med hånden eller i en morder
  • Tilsæt kiks til cremen
  • Kom cremen i springformen
  • Frys isen natten over eller min. 8 timer

Tages op ca. 30-40 min før servering og pyntes efter smag

 

Sommerfugle og blomster i fondant

Her ruller jeg først fondant/marcipan ud i den rette tykkelse.

Så trykker jeg de blomster og sommerfugle ud som jeg ønsker, skal de ikke kun være flade så lader jeg dem tørre over en ske eller andet så de får den facon som er ønsket.

Hvis der skal være flere lag samler jeg det med lidt vand eller æggehvider.

Jeg laver gerne pynt dagen i forvejen og gemmer det i lufttætte bokse til næste dag, hvor jeg først sætter det på kagen 1-2 timer før den skal spise .

Hund i fondant

Vores hund en Alaskan Malamut havde fødselsdag og jeg skulle prøve at lave en hund der lignede til is lagkagen…… men om det er en hund eller en Rotte det blev til må I selv dømme.

Når jeg skal lave noget somme disse figur kigger jeg altid på Youtub for at få ideer og det er også er jeg har fundet denne ide, mine hunde er dog langt fra det som bliver vist her Fondant Husky …. men jeg syntes det var sjovt at prøve, næste gang bliver det nok bedre

Islagkage

Oprindelig er det en opskrift som Daim har haft i en opskrift hæfte man kunne tage i butikkerne for en del år siden…. men at det er en gammel opskrift gør den ikke dårligere.

Opskrift har jeg lavet en del gang både som lagkage og bare som is uden bund. Det er meget forskellig hvad jeg kommer i her nogle eksempler; chokolade, karamel, Daim, bær, M&M, nødder kun fantasien sætter grænser.

Denne gang har jeg lavet den med; først en bund så ½ potion is, marcipan, salt karamel og afslutter med den sidste halvdel is. Det tager lidt tid, da man skal fryse den mellem de 2 lag is.

Ingredienser:

Bund:

3 Æggehvider

150 g  Sukker

150 g Mandler

Is:

3 Æggeblommer

½ dl Sukker

3 dl Piskefløde

+ fyld efter smag (vanilje, chokolade stykker, bær……)

  • Tænd ovnen på 165°
  • Piskæggehvider og sukker til en stiv marangs
  • Blend mandlerne
  • Vend forsigtigt mandlerne i marangsen
  • Hæld dejen i en form med bagepapir i.
  • Bages nederst i ovnen i ca. 45 min.
  • Når bunden er færdig køles den af
  • Pisk æggeblommer og sukker til en æggesnaps
  • Pisk fløden til skum
  • Vend forsigtigt flødeskummen i æggesnapsen
  • Ønskes fyld i vendes det i nu
  • Hæld iscremen over bunden
  • Stil iskagen i fryseren i min. 2 timer

Hindbærmuffens mini

Vores svigerdatter skulle holde åben hus i forbindelse med at hun var uddannet skolelære og jeg blev spurgt om jeg ville bare nogle mini muffins, hvilket jeg selvfølgelig gerne ville for det kunne jo ikke være så svært…… men jeg blev klogere for det er en hel kunst at man ikke for dem over eller underbagt, Chokolade muffins måtte jeg opgive efter 3 forsøg, disse hindbær muffins lykkes første gang så det blev dem vi tog med. Opskriften er fra Valdemarsro jeg har udskiftedet rabarber med hindbær.

Ingredienser:

2 Æg

120 g Sukker

½ vaniljestang

100 g Macipan revet

125 g Mel

1/2 tsk Bagepulver

75 g Smør blødt

1 dl Hindbær

  • Tænd oven på 175° varmeluft
  • Pisk smør, sukker og vaniljekorn sammen til en luftigt masse.
  • Tilsæt æggene, et af gangen til blandingen er jævn.
  • Bland melet, revet marcipan og bagepulver blandes sammen.
  • Drys rabarber med en smule mel og rør både mel/marcipanblanding samt rabarber i dejen.
  • Sæt papirsformene i en fast muffinsform, så holder de formen under bagning.
  • Fyld dejen i formene så de er ¾ fulde.
  • Bag i 8-9 minutter for mini muffins

(16-18 minutter for store/alm størrelse muffins.)

Man kan pynte dem med glasur eller som jeg har gjort med en ganache.

Ingredienser:

150 g Hvid chokolade

½ dl piskefløde

  • Varm fløden i en gryde til tæt på kogepunktet
  • Tag gryden af blusset
  • Tilsæt den groft hakket chokolade
  • Rør indtil alt chokoladen er smeltet og det hele er ensartet
  • Lig film tæt ned over chokoladen så der ikke kommer skin på
  • Sæt det på køl til den er helt afkølet
  • Pisk nu den op til en crem
  • kom ganachen i en sprøjtepose og pynt.