Sommertærte med bær og limecreme

Jeg skulle lave en kage til min mands fødselsdagsfest så jeg har kigget en del igennem, da der jo er mange overvejelser, den skal helst være frisk, kunne laves lidt i forvejen og så skulle jeg gerne kunne forme den som tal.

Igen har jeg været i min svigermors ugeblad og fundet denne opskrift i Familie Journalen 2019/29. Jeg syntes den var lige til at gå til og folk lod til at nyde den.

Bunden lavet jeg dagen før og cremen lavet jeg om morgen, lige før den skulle serveres kom jeg de friske frugt på.

Ingrediser:

Bund:

200 g Hvedemel

70 g Flormelis

1 spsk. Kakao

100 g Smør, blødt

3 spsk. Piskefløde

Kant:

210 g Marcipan

70 g Sukker

1½ Æggehvide(1 bæger)

50 g Hvid Chokolade, revet

Limecrem:

3 Lime frugt

1 dåse Kondenseret mælk

3 dl Piskefløde

100 g Jordbær

100 g Hindbær

100 g Blåbær

100 g Brombær

  • Hak/smuldre mel, flormelis, kakao og smør til en grynet masse
  • Sammel det til en dej med fløden
  • Rul den ud i 4 mm tykkelse
  • Udstik dejen i 6 cirkler på ca. 10 cm
  • Prik dem med en gaffel
  • Læg dem på en plade med bagepapir
  • Riv marcipanen
  • Rør marcipanen med sukker og æggehvide til en blød masse
  • Kom massen i en sprøjtepose med ønskede tyl
  • Stil bundene i køleskabet
  • Tænd ovnen på 200 °
  • Når den er varm bag da bundene i 14 min.
  • Riv chokoladen
  • Drys Chokolade på de varme bunde
  • Lad dem køle af på en rist
  • Lav nu cremen
  • Pres saften fra limefrugterne
  • Bland limesaft og kondenseret mælk
  • Tilsæt fløde og pisk cremen til den er lækker cremet
  • Kom cremen på tærtebundene
  • Stil Dem koldt i mindst 4 timer ( her stivner cremen lidt mere)
  • Rengør bærrene og fordel dem på tærterne.
Kagebundene kan skæres ud i den form man ønsker….. her mangler jeg så bare creme og bær

Mandelmel

Man kan selv lave mandelmel ved at komme smuttede mandler i en food processor/ blender og køre til det er helt fint mel. 

Det er ikke altid billiger, men nogle gange står man bare og mangler mel, men har mandlerne 

Billedresultat for smiley

Rabarber kage

Rabarber er for mig altid ligmed sommer og jeg elsker den syrlighed den kan give til kager.

Denne opskrift har min svigermor fundet i13-2019, og jeg er bare helt vild med den, den er nem at lave og smager helt fantastisk.

Ingredienser:

250 g Hvedemel

2 tsk. Bagepulver

½ tsk. Kanel, stødt

½ tsk. Ingefær, stødt

150 g Mandelmel

½ tsk. Salt, groft

100 g Smør, blødt

250 g Sukker

3 Æg

2 dl Kærnemælk eller Yoghurt

1 bundt Rababer (ca, 500 g)

75 g Sukker

1 spsk. Kartoffelmel

Pynt:

50 g Mandelflager

1 spsk. Sukker

  • Tænd ovnen på 180 °
  • Smør en bradepande (ca. 22 x 30 cm) læg evt. et stykke bagepapir i bunden
  • Sigt mel, bagepulver og krydderier sammen og bland det med mandelmel og salt
  • Pisk smør og sukker cremet (mindst 5 min)
  • Pisk et æg ad gangen i smørcremen
  • Bland skiftevis mel-blanding og mælkeprodukt i dejen
  • Rens rabarberne og skær dem i små stykker
  • vend rabarberne i sukker og kartoffelmel
  • Kom halvdelen af dejen i bardepanden og kom ca. halvdelen af rabarberne oven, kom nu den sidste dej på og slut med de resterende rabarber
  • Drys mandelflager og sukker over rabarberne.
  • Bage kagen i 45-60 min
  • Husk at tjekke om kagen er bagt ved at stikke en træpind ned i midten og se om der stadig er dej på. (hvis der er skal den have længer)

Kagen kan nydes både lun og kold med evt. flødeskum eller cremfraiche.

Man kan godt benytte frosne rabarberstykker, men tø dem IKKE op kom dem bare i og oven på kagen. Beregn dog lidt længere bagetid.

Citrontærter med marengs

Jeg fandt denne i Odense Marcipans opskrifter, da jeg skulle finde en kage til påske-bordet. Den er nem at lave og tager ikke så lang tid, og så smager den tilmed lækker og er meget frisk.

Ingredienser:

Tærtebund:

200 g Hvedemel

75 g Sukker

125 g Smør

1 Æggeblomme:

Mazarinmasse:

100 g Marcipan

50 g Sukker

50 g Smør

1 Æg

Citroncreme:

1,5 dl Piskefløde

125 g Sukker

3 Æg

3 Æggeblommer

4 Citroner (skal + saft)

Kornene fra 1 vaniljestang

Marengs:

3 Æggehvider

200 g Sukker

 

  • Bland mel og sukker i en skål, og smuldr smørret i dejen.
  • Tilsæt derefter æggeblommen og ælt hurtigt dejen sammen med hænderne.
  • Sæt tærtedejen på køl i ca. 30 min.
  • Bland derefter marcipan og sukker godt sammen i en skål, inden smørret tilsættes lidt ad gangen.
  • Tilsæt derefter ægget og sæt mazarinmassen til side til lidt senere.
  • Herefter blandes alle ingredienserne til citroncremen med et piskeris i en ny skål og sættes på køl, indtil cremen skal bruges.
  • Tænd ovnen på 180º varmeluft.
  • Rul tærtedejen tyndt ud, ca. 3 mm i tykkelsen.
  • Stik ud i forme/størrelser, der passer til de tærteforme du har derhjemme.
  • Kom dejen i smurt tærteforme og sørg for, at dejen trykkes godt fast i kanten af formene, så den bliver pæn hele vejen rundt. Fordel mazarinmassen i et pænt jævnt lag. 
  • Bages i ca. 15 min, til de er flotte gyldne.
  • Når tærten er kommet ud af ovnen, sættes ovnen på 120° C.
  • Citroncremen hældes over i tærterne – helt op til kanten. Man kan med fordel lige trykke mazarinmassen lidt ned i tærterne, hvis den er vokset meget højt op under bagningen.
  • Bag tærten med citroncremen i ca. 20 min. Test om citroncremen har sat sig, ved at give bagepladen et ryk. Hvis citroncremen ikke er flydende mere, så er tærten færdige
  • Lad dem køle helt af inden den tages ud af formene.
  • Lige inden servering piskes æggehviderne sammen med den ene del (100 g) af sukkeret indtil det laver små toppe. Derefter tilsættes den anden del (100 g) af sukkeret og det hele piskes igen et kort øjeblik.
  • Sprøjt marengs på toppen af kagen i et fint mønster efter egen fantasi.
  • Brænd marengsen med en lille gasbrænder, indtil de er flotte gyldne i overfladen.
  • Pynt tærterne med friskrevet citronskal og smukke blomster lige inden servering.

Chokolade Cookies

Jeg elsker cookies, men syntes det er rigtig svært at lave dem så de er lækker sprøde uden på og bløde indeni.

Denne opskrift er jeg kommet tæt på, men er stadig ikke helt tilfreds, kunne godt bruge de var lidt tykkere.

Opskriften er fundet her: chokolade cookies 

Ingredienser ca. 12 stk.

120 g Sukker

140 g Farineller Muscovadosukker

140 g Smørstuetempereret

1 Æg

240 g Hvedemel

1 tsk Bagepulver

1/2 tsk Natron

1 tsk Salt

1/2 tsk Vaniljesukker

150-200 g valgfri chokoladechips eller grofthakket

  • Pisk sukker, farin, vaniljesukker og smør sammen til en ensartet masse (ca. 5 min)
  • Tilsæt æg og pisk igen
  • Bland mel. bagepulver, natron og salt
  • Tilsæt mel-blandingen lidt af gangen mens du pisker ved lav hastighed (dejen skal blot samles)
  • Vend chokolade i dejen og bland det godt.
  • Form kugler af ca. 70 g dej
  • Sæt kuglerne i køleskabet i ca. 1 time
  • Tænd ovnen på 175
  • Bage kun 6-8 stk af gangen
  • Bages i 15-17 min
  • Tag cookies ud og lad dem afkøle på en rist
  • Gemmes i lufttæt box (3-5 dage)

Flamberet Banankage

Jeg har selvfølgelig også fulgt med i Den store bagedyst og denne banan kage og den smager også rigtig godt. Jeg havde især glædet mig til at prøve at flambere og da det var min debut var jeg også nervøs…. og jeg var bange for at sætte ild til hele huset…. pas på gardiner, troldegrene, røgalarmer og ikke mindst IKKE under emhætten. Men det lykkes og var det var sjovt at prøve.

Ingredienser:

Flamberet bananer:

4 Bananer

100 g Sukker

25 g Smør

½ dl Rom

Kagedej:

125 g Smør, blødt

100 g Sukker

100 g Brun Farin

3-4 Flamberede Bananer

1 dl Creme Fraiche 18%

3 Æg

150 g Hvedemel

1 tsk. Natron

2 tsk. Vaniljesukker

½ tsk. Salt

100 g Havregryn

100 g Mælkechokolade, hakket

Romcrem:

125 g Smør, blødt

300 g Flormelis

1 Æggeblomme

250 g Mascarpone

200 g Mørk Chokolade 

4 spsk. Rom

½ dl Fløde

  • FLAMBERET BANANER:
  • Behold skrællen på bananerne og del dem på langs
  • Drys sukker på den rå overflade
  • Steg dem med sukker siden nedad i smørret (mellemvarme) til de er gyldne.
  • Hæld ½ dl rom på panden og sæt ild til rommen, sæt panden tilbage på komfuret når flammerne er brand ud.
  • Lad nu rommen kog ind
  • Lad bananerne køle af
  • TIP: Kagen kan sagtens bages uden flamberingen dvs. uden rom.
  • KAGEDEJ
  • Tænd ovnen på 175
  • Pisk smør, sukker og farin lyst og luftigt
  • Tilsæt æggene et ad gangen og pisk god igennem
  • Mos 3-4 flamberede banander (alt efter om man vil bruge nogen til pynt)
  • Bland bananmosen med cremefraiche
  • Rør det i dejen
  • Sigt mel, salt, natron og vaniljesukker i dejen
  • Tilsæt havregryn og hakket lys chokolade
  • Kommes i en smurt form
  • Bages midt i ovnen i ca. 40 min
  • ROMCREME
  • Smelt den mørke chokolade over vandbad
  • Varm fløden (må ikke koge)
  • Rør fløden i den smeltede chokolade, den skal blive blank og glat
  • Lad den køle af (sæt den i køleskabet mens resten af cremen laves)
  • Pisk blødt smør, æggeblommer og flormelis sammen
  • Tilsæt mascarpone og rom
  • Tilsæt den kølet chokolademasse
  • Pisk med en el-pisker til massen samler sig til en crem.

Den afkølet kage kan nu pyntes med romcremen og flamberet bananer eller som jeg har gjort med tørre bananer. 

Jeg har her valgt at dele kagen og komme crem i mellem (men det var drilsk da kagen er forholdsvis fugtig.

Julekrans

Denne julekrans er nem og lækker. Jeg har fået den af en kollega og har kun bagt den en enkel gang, men det er helt sikkert en jeg godt kan finde på at prøve igen. Vi elsker fyld så jeg laver altid dobbelt fyld men det resultere også i at der løber noget ud…. dog ikke nok til at jeg kommer mindre i. (opskriften her er det kun 1 x fyld der er angivet)

Ingredigenser:

Gærdej:

2 dl Mælk

50 g Gær

550 g Hvedemel

2 Æg (str. M)

1 spsk. Sukker

1 tsk. fint Bordsalt

125 g Smør, blødt

Remonce:

1 lille Æble (revet)

4 cm Ingefær, frisk (fintrevet)

50 g Marcipan,  fintrevet

125 g Smør, blødt

125 g Sukker

2 spsk. Kanel

1 tsk. Kardemomme

½ tsk. stødt Nellike

+

Æg til pensling

  • Lun mælken og opløs gæren heri
  • Tilsæt ca. halvdelen af melet og rør dejen rigtigt godt igennem
  • Rør æggene i
  • Tilsæt sukker og salt, samt det bløde smør
  • Ælt nu resten af melet i, lidt af gang. Dejen skal kun lige slippe skålen/bordet
  • Form en kugle af dejen og lig den i en skål
  • Hæver nu under et fugtigt klæde til dobbelt størrelse Ca. 1 time
  • Til remoncen røres alle ingredienserne sammen.
  • Gærdejen rulles ud til en størrelse 60 x 40 cm
  • Remoncen fordeles på dejen, helt ud til kanten
  • Rul dejen sammen på den lange led som en roulade
  • Løft rouladen over på en bageplade med bagepapir
  • Dan en cirkel og saml enderne så de præcist passer sammen
  • Klip med en saks lodret ned i rouladen, med ca. 3 cm mellemrum 3/4 ned i kagen (dybt)
  • Træk nu de klippet dele (sneglene) skiftevis til højre/venstre, (ud/ind)
  • Lad nu kringlen hæve i ca. 30 min til dobbelt størrelse under et viskestykke
  • Tænd ovnen på 200°
  • Pensel kransen med sammenpisket æg (drys evt. med mandelflager eller perlesukker)
  • Bags i 25-30 min til den er gylden

Nytårs muffins

Vi havde i år bestilt hele menuen udfra, og der skulle også være kransekage med til kl. 24, meeeen når man nu elsker kransekage er man altid nervøs for at der ikke er nok, derfor lavet jeg disse små lækker sager. Det er ikke sidste gang jeg laver dem der var helt fantastiske ❤ Opskriften er fundet her; Odense marcipan cupcake

Det skal siges at der vare rigelige kransekage med vores menu, men så kan disse muffins fryse ned og selvom jeg kalder med nytårsmuffins holder de ikke til næste nytår😉

Ingredienser:

125 g Sukker

125 g Smør Blødt

125 g Macipan

2 Æg

50 g Mel

200 g Kranskage konfektmasse

mini muffins forme 

Pynt (flormelis, chokolade eller andet)

  • Tænd ovnen på 175°
  • Pisk smør og sukker luftigt.
  • Riv marcipanen på den grove side af et rivejern.
  • Tilsæt marcipanen og pisk det hele sammen.
  • Tilsæt æggene et ad gangen under fortsat piskning.
  • Tilsæt mel
  • Fyld massen i 18-20 mini muffinsforme
  • Bag kagerne i 15-20 minutter
  • Tag kagerne ud af ovnen og lad dem køle en smule i formen.
  • Skru ovnen op på 200° C
  • Sprøjt små toppe kransekagemasse ovenpå kagerne
  • Bag dem yderligere 10-15 minutter i den varme ovn til de er gennembagte

Julekage med Nougatmousse


Jeg elsker bare krydder kage og dette er en ny version. Opskriften er fundet hos Odense macipan NougatMousse Kage
Opskriften er til ca. 14 pers

Ingredienser:

150 g Farin

150 g Sukker

2½ dl Olie

4 Æg

300 g Mel

1 stor tsk. Bagepulver

1 tsk. Natron

2 tsk. Kanel, stødt

½ tsk. Ingefær, stødt

1 knivspids Salt

50 g Marcipan

100 g Nougat

3 dl Piskefløde

Og hvad du ønsker som pynt

  • Tænd ovnen på 160°
  • Pisk olie, farin og sukker sammen
  • Tilsæt et æg ad gangen
  • Bland det tørre ingredienser i
  • Riv marcipanen og bland det i dejen
  • Smør en springform 22-24 cm og drys med mel på alle sider
  • Bages i Ca. 40-45 min.
  • Smelt nougat over vandbad
  • Pisk fløden til skum
  • Vend nougaten i flødeskummet
  • Stil nougat-moussen i køleskabet
  • Når kagen er afkølet kan man enten dele den og komme moussen imellem som en  lagkage eller man kan komme moussen på toppen af kagen

Oreo is-kage

Når hedebølgen kommer ind over os er det ikke lige kage jeg har lyst til at lave og spise, men så dykker man ned i is opskrifterne. Her er en som jeg har fundet her: Chocolate oreo ice cream pie

Opskriften er til ca. 12 stykker

Ingredienser:

Bund:

660 g Oreo kiks

190 g Smør

Is-crem:

1 ds. Kondenseret mælk ( 397-400 g)

125 g Mørk chokolade

3  1/4 Spsk. Caco

1½ tsk. Vanilje ekstrakt

6 dl Fløde

13 Oreo kiks

  • Beklæd en 23-24 cm springform med bagepapir
  • Kom Oreo kiks (hele kiksen)i en foodprocessorer  og kør til det er blevet til fin krumme
  • Tilsæt den smeltede smør og kør til det er let samlet
  • Pres nu krummerne samme til en bund og op af siden på formen (som til en cheescake bund)
  • Stil den i fryseren mens du laver cremen
  • Kom Kondenseret mælk i en stor skål
  • Smelt chokolade i microovnen
  • Tilsæt chokolade, Coca, vanilje og fløde til den kondenseret mælk
  • Pisk i 3-4 min med håndmixeren til det bliver tykt og cremet.
  • Knus nu de 13 kiks med hånden eller i en morder
  • Tilsæt kiks til cremen
  • Kom cremen i springformen
  • Frys isen natten over eller min. 8 timer

Tages op ca. 30-40 min før servering og pyntes efter smag