Rosinmuffins med nougat topping

Jeg har en kollega der elsker rosiner, rom og nougat derfor har jeg fundet disse muffins til hans store glæde.

Jeg har fundet opskriften på muffins hos DanSukker og topping hos Amo.

Bemærk at det er en god ide, at starte dagen før.

Ingredienser: (12 stk)

Muffins:

½ dl Rosiner

½ dl Rom eller Appelsinjuice

150 g smør (stuetempratur)

2 dl Sukker

3 Æg

2 dl Mel

1 tsk. Vaniljesukker

1 tsk Bagepulver

Topping:

100 g Nougat

2 dl Fløde

  • Læg rosinerne i blød i Rom eller Juice , lad det gerne stå natten over.
  • Varm fløde og nougat op til nougaten er helt smeltet.
  • Lad massen køle af i køleskabet, gerne natten over.
  • Tænd oven på 200°
  • Rør smør og sukker sammen
  • Tilsæt æggene et ad gangen, mens du rører kraftigt.
  • Bland de tørre ingredienser i ved at vende det i massen
  • Vend nu rosinerne i dejen
  • Fordel dejen i muffinsforme
  • Bages på nederste rille i 15-20 min
  • Lad dem køle helt af inden der kommes topping på.
  • Den kolde topping piskes op til en luftig crem.
  • Kom toppingen i en sprøjpose og pynt muffinsene.

Kagerne kan fryse uden topping.

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *