Hindbærsnitter

Jeg kan ikke selv lide syltetøj og derfor spiser jeg ikke hindbærsnitter, men det var en af de kager som jeg fik til opgave at lave til mit gudbarns kagebord.

Man kan evt. lave dem til påskesnitter ved at bytte hindbærsyltetøj ud med lemoncurd.

10 store eller 20 små

Ingredienser:

Mørdejskiks
275 g. Hvedemel
75 g. Flormelis
200 g. Blødt smør
2 tsk. Vaniljepulver
½ tsk. Bagepulver
½ dl. Vand

Fyld
1 glas. Hindbærsyltetøj

Pynt
Flormelis
Vand
evt. pastafarve eller krymmel

Fremgangsmåde:

Kom hvedemel, flormelis, smør og vaniljepulver og bagepulver i en skål og ælt det sammen. Tilsæt vandet og ælt det yderligere et par minutter indtil dejen har samlet sig helt og er glat og smidig.

Stil dejen på køl i ca. ½ time.

Tænd ovnen på 200 grader (alm. ovn)

Rul dejen ud indtil den har en tykkelse på 3 mm – udstik dejen i den form du ønsker og læg de udstukne snitter på en bageplade med bagepapir.

Bag snitterne i ovnen i ca. 8 minutter eller indtil de bliver let gyldne i kanten.

Lad snitterne køle af.

Kom 1-2 tsk. hindhærsyltetøj (kommer an på størrelsen af snitten) på hver anden snitte.

Pynt de resterende snitter med glasur og evt. krymmel. 

Læg de snitterne med glasur ovenpå snitterne med syltetøj.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *