Minimazarin

Til mit gudbarns konfirmation skulle der være kagebord med mini kager og jeg fik til opgave at lave 3 af dem og som altid syntes jeg det er sjovt at bage. Jeg fik opskriften af min bror så jeg kan ikke henvise til noget denne gang.

15 stk.

Ingredienser:

Mazarin:

100 g. Rørsukker
100 g. Marcipan
100 g. Blødt smør
1 tsk. Vaniljesukker
2 Æg
50 g. Mel

Creme til pynt:

100 g Chokolade
3 dl. Piskefløde
1 tsk. Vaniljesukker
2 bl. Husblas

Fremgangsmåde:

Riv marcipanen groft og kom det i en skål sammen med rørsukker, smør og vaniljesukker og pisk det godt sammen.

Tilsæt et æg ad gangen mens der piskes videre.

Vend til sidst melet i og rør indtil mazarin-dejen er helt jævn.

Hæld dejen i formene – fyld ca. 2/3 i hver form. (mini muffinsforme)

Bag dem midt i ovnen ved 175 grader i 18-20 minutter, eller indtil de er let gyldne på overfladen.

Lad kagerne køle helt af før de pyntes.

Denne creme skal helst forberedes dagen før eller senest 3-4 timer før kagerne skal pyntes.

Udblød husblas i koldt vand i min. 10 minutter.

Hak chokoladen godt og kom det i en ren skål.

Kom piskefløde og vaniljesukker i en lille gryde og varm op til lige under kogepunktet, hvorefter fløden hældes over den hakkede chokolade.

Vrid husblassen for vand og put det i flødeblandingen.

Rør derefter i skålen indtil alt chokolade og husblas er helt smeltet.

Dæk flødecremen til med film, som skal ligge helt ned på overfladen af fløden og godt op ad skålens kanter, så der ikke dannes kondens og kommer vand ned til fløden. Stil skålen på køl i min. 3-4 timer eller til næste dag.

Når Ruby cremen er helt kold, piskes den let til en lækker jævn creme. Pas på ikke at overpiske den, så begynder den at skille.

Fyld chokoladecremen i en sprøjtepose med tylle og pynt kagerne.

Der kan evt. ligges et bær på toppen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *