Kærnmælkshorn

Her kommer opskriften på lækker kærnmælkshorn med nougat og marcipanremonce. Opskriften er fundet blandt mange lækker opskrifter på Odense marcipan.

12 Stk.

Ingredienser:

Dej:

  • 1,5 dl Kærnemælk
  • 25 Gær
  • spsk. Sukker
  • 0,5 tsk. salt
  • stk. Æg
  • 150 Smør
  • 300 Hvedemel

Fyld:

  • 75 g Smør
  • 50 g Sukker
  • 375 g Marcipan
  • 150 g Nougat

Pynt:

  • stk. sammenpisket Æg til pensling
  • Evt. glasur eller chokolade

Fremgangsmåde:

  • Rør gæren ud i kærnemælk og tilsæt sukker, salt og æg.
     
  • Smuldr smørret i 2/3 af melet og rør gærblandingen i. Ælt dejen med resten af ​​melet, så den slipper, men stadig er let og blød. Lad den hvile i køleskabet i 3-4 timer.
     
  • Rør smør, sukker og marcipan sammen til remonce.
     
  • Tril dejen til en aflang pølse og rul den flad med en bredde på ca. 15 cm. Skær den ud i 12 lige store trekanter. Del nougaten i 12 lige store stykker. Læg et nougatstykke på hver i den brede ende og fordel remoncen ovenpå.
  • Rul dem sammen til horn og luk hjørnerne når de ruller, så fyldet ikke løber ud. Læg dem med snippen nedad, på en bageplade med bagepapir og pensl med sammenpisket æg.
  • Tænd ovnen på 180º
  •  
  • Lad dem hæve lunt i 30 minutter.
  • Bag hornene  i 15-20 minutter, hvorefter de afkøles lidt.
  •  
  • Pynt til sidst med chokolade og nyd dem lune og friskbagte.

Hornene kan sagtens fryses og lunes ved en senere lejlighed.

 
 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *