Brownie med hindbær og hvid chokolade mousse.

Denne mousse kage er virkelig lækker med browniebund, den friske hindbærmousse og den bløde, søde hvide chokolademousse.

Det gode ved denne kage er at den kan bages dagene før, så man ikke skal stå med det hele på dagen.

Ingredienser:

BROWNIE:

200 g Smør

200 g Mørk chokolade 70%

100 g Hvedemel

3 Æg

250 g Sukker

½ tsk. Salt

  • Tænd ovnen på 175°
  • Smelt smør og chokolade i en gryde.
  • Pisk mel, æg. sukker og salt sammen til en luftig masse.
  • Vend chokoladeblandingen i æggemassen.
  • Beklæd en springform (20 cm) med bagepapir og hæld dejen i
  • Bag kagen i ca. 25 min. 
  • Lad kagen køle af.

HINDBÆRMOUSSE:

6 Blade husblas

1 Vaniljestang

40 g Sukker

400 g Hindbær (frosne)

½ l Piskefløde

  • Læg husblas i blød i koldt vand i 10 min.
  • Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud, og kog dem sammen sukker og hindbær. (koges et par minutter)
  • Tag den af varemen.
  • Klem husblassen fri for væde og rør den i den varme hindbærblanding, til den smelter.
  • Lad massen køle lidt af.
  • Pisk fløden til skum
  • Vend lidt af flødeskummet rund i hindbærblandingen.
  • Hæld dernæst forsigtigt hindbærmassen op i det resterende flødeskum.
  • Vend det sammen til det er ensartet.
  • Kom kagefilm rund i springformen.
  • Fordel hindbærmoussen over browniebunden i springformen.
  • Stil kagen på køl/frys i mindst 3 timer (gerne til dagen efter)

HVID CHOKOLADEMOUSSE:

3 Blade husblas

250 g Hvid chokolade

6 dl Piskefløde

  • Udblød husblas i koldt vand i ca. 20 min
  • Hak chokoladen groft og kom den i en skål.
  • Varm fløden op til lige under kogepunktet.
  • Hæld den meget varme fløde henover chokoladen
  • Rør det forsigtigt sammen til al chokoladen er opløst.
  • Vrid husblasen og smelt den i en gryde.
  • Rør den smeltet husblas sammen med chokoladen
  • Dæk overfladen med husholdningsfilm, som trykkes helt ned på overfladen.
  • Sæt det på køl i mindst 3 timer til chokoladefløden er tyknet og ca. 5° varmt.
  • Pisk chokolademoussen luftig med en elpisker.

Nu er der 2 måder man kan komme den hvide mousse på kagen

  1.  Kagen tages ud af spring formen og kagefilmen fjernes, derefter smør man den hvide mousse på kanter og top.
  2. Kagen tages ud af spring formen og sætte over i en springform der er 25 cm, kom kagefolie/film rund i kanten (husk at fjerne filmen fra hindbærmoussen.)

Man gør det som man har temperament til og kigger på sin mousse om den er smørbare eller måske nemmer at hælde.

Kagen skal nu på køl/frys alt efter om den skal bruges nu eller om nogle dage.

Pynt med bær eller chokolade.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *