Fragilité med hindbærcreme

Som I sikkert har lagt mærke til kan vi godt lide hindbær og vi høster rigtig mange hvert år i vores egen have. Derfor er det også tit kager med hindhær jeg laver. Jeg syntes at hindbær er dejlige friske og et godt modspil til de søde kager. Denne Fragilité lavet jeg til den yngste af drengenes fødselsdag, han har fødselsdag i august så kan det blive mere friskt og sommeragtig end en kage med hindbær……. måske brombær, tror også denne kage vil være lækker med brombær.

Denne kage laves dagen før.

12 personer

Ingredienser:

Fragilitébund:
120 g mandler
4 æggehvider (evt. pasteuriserede)
200 g sukker – gerne Bagesukker
80 g mandelflager

Hindbærcreme
3 blade husblas
180 g hindbær, friske eller frosne
70 g sukker
½ l piskefløde
60 g flormelis

Fremgangsmåde:

Fragilitébund

  • Bag mandlerne i ovnen ved 175 grader varmluft i 10 minutter.
  • Køl dem af og blend dem til mandelmel i en blender eller minihakker.
  • Pisk æggehvider og sukker til marengs og vend mandelmel i marengsen.
  • Smør mandelmarengsen ud på en bageplade beklædt med bagepapir i et areal på 40 cm x 30 cm (hele bagepladen) og drys med mandelflagerne.
  • Bag fragilitébunden ved 170 grader varmluft i 18-20 minutter, til den er fint gylden.
  • Køl bunden af og del den i 3 lige store stykker på den bredde led.

Hindbærcreme:

  • Udblød husblas i koldt vand i en skål i 5-10 minutter.
  • Bring hindbær og sukker i kog i en gryde og lad det simre i 4-5 minutter.
  • Vrid husblasen fri for vand.
  • Tag hindbærrene væk fra varmen og opløs husblasen deri. Lad det svale til stuetemperatur.
  • Pisk i mellemtiden fløden og flormelis til skum.
  • Vend forsigtigt hindbærsyltetøjet i flødeskummet.
  • Sæt på køl i 10 minutter.

Samling:
Fordel hindbærcremen mellem bundene, (3 bunde og 2 gange crem) og sæt fragilitéen på køl natten over. Drys med flormelis inden servering og skær ud i 12 stykker. Server med det samme eller opbevar på køl indtil servering.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *