
Vi har i år fået vores første barnebarn og til hendes dåb skulle jeg lave nogle kager og da det var i Juni måned faldt valget på noget med hyldeblomst og rabarber.
Jeg har sammensat denne kage/dessert ud fra flere forskellige opskrifter. Det er en kage der godt kan laves dagen før og så bare pynte med crumble før severingen.
Ingredienser:
Hvid chokolademousse med hyldeblomst:
330 ml Piskefløde
2 Hyldeblomst skærme (eller 1 stor)
Fintrevet skal af 1/2 øko citron
150 g Hvid chokolade
Syltede rabarber:
200 g rabarber
2 dl Rørsukker
4 dl vand
Korn fra 1 vaniljestang
Crumble:
50 g Smør
4 spsk. Sukker
3 dl Havregryn
100 g Hakkede mandler
Et nip groft salt
Fremgangsmåde:
Hvid chokolademousse med hyldeblomst 1. del:
- Kom 130 ml fløde i en gryde sammen med hyldeblomsten, som er skyllet og klippet i mindre buketter og fintrevet citronskal.
- Varm op til lige under kogepunktet og hæld fløde, hyldeblomster og citronskal over i en skål. Køl ned og stil på køl i 2-3 timer.
Rå syltede rabarber:
- Skyl og rens rabarber. Skær dem i mindre stykker.
- Skold et gammelt syltetøjsglas eller et patentglas med kogende vand.
- Put rabarber ned i glasset.
- Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Bland dem med lidt af sukkeret.
- Kog vand op med sukker, vaniljesukker og vaniljestangen. Lad det småkoge indtil sukkeret er opløst.
- Fjern vaniljestangen.
- Hæld den varme sukkerlage over dine rabarber.
- Sæt låg på og sæt glasset på køl.
- Lad dem stå et par dage inden du spiser af dem.
Koldskålsdrys
- Lad smørret bruse op på en pande ved jævn varme.
- Tilsæt sukker og lad det smelte – pas på det ikke branker.
- Tilsæt havregryn og nødder og rist blandingen igennem til alt er sprødt og let gyldent.
Hvid chokolademousse med hyldeblomst 2. del:
- Hak den hvide chokolade ultrafint, og kom den i en skål.
- Si hyldeblomstfløden over i en gryde (pres gerne hyldeblomst buketterne lidt for at sikre, at der er 100 ml fløde i gryden.
- Varm fløden op til kogepunktet i en gryde og hæld fløden over den finthakkede chokolade.
- Lad det stå i 2 minutter, og rør da godt rundt, indtil chokoladen er smeltet sammen med fløden.
- Pisk den resterende fløde til en let skum og vend først 1/3 af flødeskummet i chokoladecremen og derned forsigtigt det resterende flødeskum uden at slå for meget luft ud.
- Fordel nu rabarberne i bunden af serverings glassene og kom moussen over.
- Stil det i køleskabet til næste dag (kan også kommes i fryseren til de skal bruges).
- Drys crumble over inden servering.
