Elin´s Rabarber og hyldeblomst dessert

Vi har i år fået vores første barnebarn og til hendes dåb skulle jeg lave nogle kager og da det var i Juni måned faldt valget på noget med hyldeblomst og rabarber.

Jeg har sammensat denne kage/dessert ud fra flere forskellige opskrifter. Det er en kage der godt kan laves dagen før og så bare pynte med crumble før severingen.

Ingredienser:

Hvid chokolademousse med hyldeblomst:
330 ml Piskefløde
2 Hyldeblomst skærme (eller 1 stor)
Fintrevet skal af 1/2 øko citron
150 g Hvid chokolade

Syltede rabarber:
200 g rabarber
2 dl Rørsukker
4 dl vand
Korn fra 1 vaniljestang


Crumble:
50 g Smør
4 spsk. Sukker
3 dl Havregryn
100 g Hakkede mandler
Et nip groft salt

Fremgangsmåde:

Hvid chokolademousse med hyldeblomst 1. del:

  • Kom 130 ml fløde i en gryde sammen med hyldeblomsten, som er skyllet og klippet i mindre buketter og fintrevet citronskal.
  • Varm op til lige under kogepunktet og hæld fløde, hyldeblomster og citronskal over i en skål. Køl ned og stil på køl i 2-3 timer.

Rå syltede rabarber:

  • Skyl og rens rabarber. Skær dem i mindre stykker.
  • Skold et gammelt syltetøjsglas eller et patentglas med kogende vand.
  • Put rabarber ned i glasset.
  • Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Bland dem med lidt af sukkeret.
  • Kog vand op med sukker, vaniljesukker og vaniljestangen. Lad det småkoge indtil sukkeret er opløst.
  • Fjern vaniljestangen.
  • Hæld den varme sukkerlage over dine rabarber.
  • Sæt låg på og sæt glasset på køl.
  • Lad dem stå et par dage inden du spiser af dem.

 Koldskålsdrys

  • Lad smørret bruse op på en pande ved jævn varme.
  • Tilsæt sukker og lad det smelte – pas på det ikke branker.
  • Tilsæt havregryn og nødder og rist blandingen igennem til alt er sprødt og let gyldent.

Hvid chokolademousse med hyldeblomst 2. del:

  • Hak den hvide chokolade ultrafint, og kom den i en skål.
  • Si hyldeblomstfløden over i en gryde (pres gerne hyldeblomst buketterne lidt for at sikre, at der er 100 ml fløde i gryden.
  • Varm fløden op til kogepunktet i en gryde og hæld fløden over den finthakkede chokolade.
  • Lad det stå i 2 minutter, og rør da godt rundt, indtil chokoladen er smeltet sammen med fløden.
  • Pisk den resterende fløde til en let skum og vend først 1/3 af flødeskummet i chokoladecremen og derned forsigtigt det resterende flødeskum uden at slå for meget luft ud. 
  • Fordel nu rabarberne i bunden af serverings glassene og kom moussen over.
  • Stil det i køleskabet til næste dag (kan også kommes i fryseren til de skal bruges).
  • Drys crumble over inden servering.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *