
Min mand og hans kollegaer har knoglet lange aftener og weekender for at få et projekt ud af døren, så jeg syntes de fortjente en kage, og de blev så forsøgsdyr på denne lagkage 😊
Jeg kan ikke helt huske hvor jeg har opskriften fra, men mener det er en der er lavet i Bagedysten …….
Jeg har lavet opskriften sådan så man har ingredienslisten og vejledning (To do) lige efter hinanden sådan syntes jeg den er mest overskuelig….. MEN husk stadig at læse det hele igennem inden du starter.
Bemærk at der er en afkølingstid på I alt mindst 7 timer, gerne natten over.
Ingredienser Mørk kikse-bund:
- Beklæd bunden af den ene springform med bagepapir, og sæt et stykke lagkageplast fast langs springformens inderste kant.
- Knus kiksene til krummer i en blender eller foodprocessor.
- Smelt smørret i en kasserolle ved svag varme.
- Bland kikse krummer, brun farin, kakaopulver og salt sammen i en skål
- Rør det smeltede smør i.
- Fordel kikse-blandingen i bunden af springformen, og tryk den godt sammen med bagsiden af en ske.
- Sæt kikse bunden i køleskabet.
Ingrediens til Mørk lagkagebund:
- Tænd ovnen på 240°.
- Pisk æg og sukker luftigt med en elpisker.
- Sigt mel, kakao og bagepulver, og vend det forsigtigt i æggemassen, så luftigheden bevares.
- Beklæd springformen med bagepapir i bunden, smør siderne og drys mel på
- Fordel dejen i formen.
- Bag lagkagebunden i ovnen i 5 minutter.
- Afkøl på en rist.
- Skær lagkagebunden fri af springformen
Ingredienser til Chokolademousse:
- Læg husblassen i blød i en skål med koldt vand i 10 minutter.
- Hak chokoladen, og smelt den i en varmefast skål over vandbad.
- Rør æggeblommerne i chokoladen.
- Hæld ⅓ af piskefløden i en gryde, og varm den op til kogepunktet.
- Tag gryden af varmen.
- Vrid husblassen fri for vand, og smelt den i den varme fløde.
- Rør rundt, til husblassen er helt opløst.
- Rør fløde-husblas-blandingen i chokolademassen lidt ad gangen, og rør energisk i midten af blandingen med en dejskraber, til chokolademassen samler sig og bliver glat og blank.
- Rør salt i.
- Lad chokolademassen køle en smule af.
- Pisk den sidste piskefløde til skum,
- Vend det i chokolademassen.
- Fordel chokolademoussen oven på kikse-bunden, og sæt den i køleskabet i mindst 4 timer.
Ingredienser til Hindbærmousse:
- Læg husblassen i blød i en skål med koldt vand i 10 minutter.
- Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud.
- Kom hindbær, sukker og vaniljekorn i en gryde, og bring det i kog.
- Lad det koge i 5 minutter ved svag varme
- Smag til med friskpresset citronsaft.
- Blend hindbærrene til en jævn puré med en stavblender
- Pres massen gennem en finmasket si placeret over en skål, så kernerne frasorteres, og der kun er den rene hindbærpuré tilbage i skålen. (det er ikke altid jeg gør dette da jeg god kan lide at man kan se/smage hindbær-kernerne)
- Hæld den siede hindbærpuré tilbage i gryden, og varm den op.
- Vrid husblassen fri for vand, og smelt den i den varme hindbærpuré.
- Rør, til husblassen er helt opløst.
- Lad puréen køle af i 10 minutter.
- Pisk fløden til skum
- Rør skyren i.
- Vend flødeblandingen sammen med den let afkølede hindbærpuré til en jævn og helt glat og ensartet mousse.
- Nu lægges den mørke lagkagebund den oven på chokolademoussen.
- Hæld hindbærmoussen oven på lagkagebunden, glat overfladen, og sæt den på køl i mindst 3 timer, gerne natten over.
Nu kan kagen pynts som man syntes med frisk frugt, gele eller chokolade spåner…….
