Nøddemarengs med creme og bær

Kender I det at man havde engang en god opskrift på noget, men man kan simpelhen ikke finde den nogle steder og man kan heller ikke helt huske hvordan den nu var ?????? 

Jeg har ledt efter en nem nødemarengs med en meget nem creme, jeg har ikke fundet den som jeg engang havde, men denne er virkelig nem og lækker, jeg har fundet på en side der hedder mummum.dk

Ingredienser :

Nøddemarengs:

180 g Sukker

5 Æggehvider

200 g nødder (hasselnødder eller mandler)

Creme:

250 g Mascarpone

2½ dl Piskefløde

1 Lime

2 spsk. flormelis

3 tsk. Vaniljesukker

Andet:

Friske bær

Fremgangsmåde:

  • Blende nødder til mel
  • Tænd ovnen på 170º varmluft
  • Pisk hviderne først til de er godt luftig
  • Kom sukker i og pisk dem stive (Du skal kunne vende skålen uden det falder ud)
  • Vend forsigtigt nødde-melet i marengsen.
  • Smør en springform med lidt smør og drys med mel.
  • Hæld din dej ned i springformen (Ø 22-24 cm)
  • Bag bunden i ca. 30 min.
  • Tag formen ud og lad den afkøle på en rist
  • Når bunden er kold, pak den da ind i husholdningfilm eller stanniol, indtil  den skal bruges (bunden kan endda fryses)
  • Lige før servering placeres bunden på et fad
  • Macarpsone, piskefløde, saft og skal fra ½ lime, flormelis og vaniljesukker kommes i en skål
  • Pisk indtil du får den ønskede konsistens (helst med en el-pisker)
  • Kom cremen oven på bunden.
  • Pynt med friske bær.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *