Denne kage havde jeg glædet mig til at lave i påsken til vores Skallerup tur, meeeeeen denne påske blev ikke som nogen havde planlagt. Covid19 kom og alt blev aflyst .😷…… men det fik ikke mig til at stoppe med at lave denne lagkage, bagefter kørte vi ud til vores forældre og stillet lidt kage til deres eftermiddags kaffe.☕
Kagen er igen fra Odense marcipan Pistacie lagkage
- Tænd ovnen på 200°
- Pisk æg og sukker til en luftig masse – der skal piskes ret længe, før massen bliver rigtig luftig.
- Derefter sigtes hvedemel og bagepulver over i æggemassen og det hele vendes forsigtigt sammen, så man ikke pisker luften ud af æggene
- Dejen hældes i en smurt bageform på Ø20 cm og bages i ca. 30 min.
- Prik i midten af bunden for at tjekke, om den har fået nok. Når bunden er bagt færdig, skal den køles helt af, inden den vendes ud af formen.
- Læg husblas i blød i en skål med koldt vand.
- Pisk derefter mascarponen sammen med dessertmassen med pistaciesmag, flormelis, vaniljesukker og æggeblommer til massen har en ensartet konsistens.
- Vrid husblassen fri for vand og smelt den forsigtigt i en lille gryde
- Kom den derefter i pistaciemassen – der skal piskes rigtig godt imens husblassen hældes over.
- Pisk fløden til en ret fast flødeskum
- Vend flødeskummet over i pistaciemassen, det hele blandes godt sammen.
- Samling:
- Den kolde lagkagebund deles i 3-4 tynde bunde
- Den nederste bund lægges tilbage i springformen, med plastfolie rundt i kanten (kan godt undværes)
- Derefter kommes der en smule pistaciecreme på.
- Læg derefter skiftevis en bund på kagen, efterfulgt af pistaciecreme, afslut med crem . ( gem evt. lidt crem til at pynte med)
- Sørg for at det øverste lag pistaciecreme har en pæn glat overflade.
- Stil kagen på køl natten over, for at være sikker på, at den har sat sig helt.
- Tag kagen forsigtig ud af kageformen og folie.
- Pynt kagen efter eget valg.