Pistacie lagkage

Denne kage havde jeg glædet mig til at lave i påsken til vores Skallerup tur, meeeeeen denne påske blev ikke som nogen havde planlagt. Covid19 kom og alt blev aflyst .😷……  men det fik ikke mig til at stoppe med at lave denne lagkage, bagefter kørte vi ud til vores forældre og stillet lidt kage til deres eftermiddags kaffe.☕

Kagen er igen fra Odense marcipan Pistacie lagkage

Marcipan lagkagebunde:

  • 4 Æg (Str. L)
  • 150 g Sukker
  • 150 g Hvedemel
  • 1 tsk. Bagepulver

Pistaciecreme:

  • 3 blade Husblas
  • 300 g Mascarpone
  • 45 g Flormelis
  • 10 g Vaniljesukker
  • 3 Æggeblomme(r)
  • 7 dl Piskefløde
Afpyntning:
Her er det helt op til dig selv hvordan den skal se ud, kig rundt på nettet og få ideer.
Jeg har lavet et grønt marcipanbånd og lavet nogle marengs kys.
 
  • Tænd ovnen på 200°
  • Pisk æg og sukker til en luftig masse – der skal piskes ret længe, før massen bliver rigtig luftig.
  • Derefter sigtes hvedemel og bagepulver over i æggemassen og det hele vendes forsigtigt sammen, så man ikke pisker luften ud af æggene
  • Dejen hældes i en smurt bageform på Ø20 cm og bages i ca. 30 min.
  • Prik i midten af bunden for at tjekke, om den har fået nok. Når bunden er bagt færdig, skal den køles helt af, inden den vendes ud af formen.
  • Læg husblas i blød i en skål med koldt vand.
  • Pisk derefter mascarponen sammen med dessertmassen med pistaciesmag, flormelis, vaniljesukker og æggeblommer til massen har en ensartet konsistens.
  • Vrid husblassen fri for vand og smelt den forsigtigt i en lille gryde
  • Kom den derefter i pistaciemassen – der skal piskes rigtig godt imens husblassen hældes over.
  • Pisk fløden til en ret fast flødeskum
  • Vend flødeskummet over i pistaciemassen, det hele blandes godt sammen.
  • Samling:
  • Den kolde lagkagebund deles i 3-4 tynde bunde
  • Den nederste bund lægges tilbage i springformen, med plastfolie rundt i kanten (kan godt undværes)
  • Derefter kommes der en smule pistaciecreme på.
  • Læg derefter skiftevis en bund på kagen, efterfulgt af pistaciecreme, afslut med crem . ( gem evt. lidt crem til at pynte med)
  • Sørg for at det øverste lag pistaciecreme har en pæn glat overflade.
  • Stil kagen på køl natten over, for at være sikker på, at den har sat sig helt.
  • Tag kagen forsigtig ud af kageformen og folie.
  • Pynt kagen efter eget valg.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *