Guldbryllupskage

Mine forældre havde guldbryllup og jeg blev spurgt om jeg ville lave en kage, hvilket jeg selvfølgelig gerne ville. Min far ville gerne have noget med hindbær og da min mor elsker marcipan skulle den selvfølgelig beklædes med det. Jeg ville gerne gøre den personlig så jeg fandt et sted hvor man kan få lavet sukker tryk af billeder Kagedeko.dk

Kagen er sammensat af flere forskellige opskrifter.

Ingredienser:

Nøddebunde:

100 g Smør

300 g Sukker

2 Æg

80 g Hasselnødder

400 g Hvedemel

2 tsk. Natron

5 dl Yoghurt naturel

½ dl Væske (spritus, juice, frugtsaft) denne kage bruget jeg hyldeblomstsaft.

Hindhærmousse:

4 blad Husblas

200 Hindbær (frosne)

100-200 friske Hindhær

100 Sukker

1 Vaniljestang

3½ dl Piskefløde

Chokoladecrem:

150 g Mørk Chokolade

2½ dl Piskefløde

1 blad Husblas (kan undlades

Vaniljesmørcrem:

150 g Kokosolie

200 g Smør (stuetemperatur)

300 g flormelis

1 Vaniljestang

(anden smørcrem kan også bruges da denne godt kan smage igennem af kokos)

Rå Marcipan eller købt Marcipan låg + div. pynt

Nøddebunde:

  • Tænd ovnen på 180°
  • Smelt smørret
  • Pisk smør og sukker
  • Pisk æggene i et ad gangen
  • Blend nødderne til mel i foodprocessoren eller mini hakker
  • Bland nøddemelet med hvedemel og natron
  • Tilsæt melblandingen skiftevis med yoghurten
  • Rør dejen glat
  • Kom dejen i en smurt springform Ø26 cm eller 3 lagekageforme
  • Bag kagen i ca. 60 min
  • Lad den afkøle helt
  • Hvis den er lavet i springform del da den i 3 lag
  • Stænk dem med væske

Hindbærmousse:

  • Læg husblassen i koldt vand (minimum  10 min.)
  • Blend hindbær med sukker og vaniljekornene.
  • Pisk fløden til skum
  • Vrid vandet ud af husblassen og smelt det i en gryde (evt med lidt af hindbærene)
  • Rør husblassen i hindbærren og vend flødeskummet i.
  • Kom hele friske hindbær i

1. Opbygning :

  • Tag din kagering/springform og beklæd den med kagefolie
  • Kom den første bund i
  • Hæld Hindbærmoussen i
  • Kom næste bunden i
  • “slå” formen forsigtig ned i bordet så mousser og bunde sætter sig
  • Stil nu det i køleskabet.

Chokoladecrem:

  • Kom husblassen i blød i kold vand (mindst 10 min.)
  • Hak Chokoladen og kom den i en skål
  • Varm fløden op til lige under kogepunktet.
  • Hæld fløden over chokoladen
  • Rør forsigtigt indtil alt chokoladen er smeltet
  • Vrid husblassen fri for vand og kom den i den lund chokolade-fløde
  • Rør til husblassen er helt smeltet
  • Kom husholdningsfilm over så rør chokolade-fløden (det er så det ikke danner skin)
  • Lad det stivne i køleskabet (minimum 3 timer gerne til dagen efter)
  • Når cremen er stiv  tages den ud af køleskabet og står i stuetemaretur i Ca 20-30 min.
  • Nu piskes den forsigtigt op til en let og luftig crem

2. opbygning:

  • Kom chokolade cremen ned i formen
  • Kom sidste bund på
  • Slå forsigtig formen ned i bordet så det hele sætter sig
  • Stil kagen tilbage i køleskabet

Vaniljesmørcrem:

  • Pisk kokosolie, smør, flormelis og vaniljekornene sammen til en luftig crem

3 Opbygning/afslutning og pyntning:

  • Smør vaniljesmørcremen ud så den dækker kagen
  • Glat cremen med en flad spartel og stil den på køl  til den skal overtrækkes.
  • Rul marcipanlåget ud eller køb et færdigt
  • Løft forsigtigt låget over på kagen og glat den ind til kagen start med toppen og så ned langs siderne.
  • Skær det overskydende marcipan af med en skarp kniv
  • Pynt nu med roser, blomster, glimmer eller sukker-billeder alt efter hvad du vil have

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *