Millionærens mørdejsnitte (chokolade + karamel)

Denne kage/konfekt kaldes også chokamel-chok opskriften fandt jeg i bunken af udklip og kan ikke se hvilket blad den er fra. Jeg skulle lave aftennoon the til min mands fødselsdag og derfor finde nogle kager jeg kunne lave i løbet af ugen op til, så vi ikke stod med det hele lørdag morgen. Denne kage kan holde sig en ugens tid i køleskabet (hvis man ikke nipper for meget af den, hi hi ). Husk dog at tage den ud af køleskabet et par timer får så den ikke er for hård.

Ingredienser:

Mørdej:

240 g Smør (blødt)

300 g Mel

120 g Sukker

Blød karamel:

240 g Smør

240 g Muscovadosukker (Rørsukker).

4 spsk. Lys sirup

1 ds. Kondenseret mælk

Top:

200 g Chokolade (70%)

2 spsk smør

  • Tænd ovnen på 180°
  • Bland alle ingredienser til mørdejen i en foodprocessor. (hvis det du gør det i hånden skal smørret smulers i mel først og der efter kommes sukkeret i)
  • Pres eller rul dejen ud i en form ca 23 x 30 ( gør ikke noget hvis den er lidt større)
  • Bag i ca. 20-25 min til dejen er gylden.
  • Kom alle ingredienserne til karamellen i en gryde
  • Varm op ved middel varme (vær over den hele tiden så den ikke bliver brand)
  • Kog yderligere i ca. 10 min under piskning til den er tyktflydende.
  • Hæld karamel-massen over mørdejbunden
  • Lad det køle af.
  • Smelt chokolade og smør
  • Hæld det over karamel og glat det ud.
  • Lad det hele stivne og skær derefter snitter ud.

TIP: Hvis man er til peanuts kan man komme en håndfuld eller to oven på karamellen (ide fra min drenge)

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *