Bagels

Denne opskrift har vi fundet på nettet hos

Alletiders Kogebog

Stk. 16

50 g Gær

2 spsk Sukker

1,5 spsk. Salt

½ dl Sirup

2 spsk Olie (raps)

5 dl. Vand

900 g Hvedemel (hvis man ønsker dem grovere kan man tage 600 g hvedemel + 300 g fuldkornshvede)

Jeg tager altid gær, sukker, salt og moser (med en ske) det sammen så det bliver flydende (så skal man ikke tænke så meget på om vandet er for varmt).

Derefter blader jeg alle de andre ingredienser og ælter til dejen er glat og spændstig.

Lad nu dejen hvile i ca. 15 min under et klæde.

Del dejen i 16 stykker og rul dem til pølser på 25-30 cm og form dem til en ring. Nu hæver de i 30 min under et klæde.

Mens de hæver varmes ovnen til 200 grader og der sættes en ½ gryde vand over og koge, Bagels ringene koges ca. 2 på hver side (der kan godt være et par stykker af gangen i gryden).

Sæt dem bagefter på bagepapir og pynt evt. med sesamfrø, reet ost eller lignende.

Bages ved 200 grader i alm. oven i ca. 30 min.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *