Cheesecake med Chai

Ideen og grundopskriften har jeg fundet i bladet Spis Bedre.

Bund:

150 g Bastogne-kiks (Netto´s de billige kanel kiks smager af mere)

110 g Digestive-kiks

50 g Mandler

100 g Smør

Crem:

400 g Flødeost naturel

1½ dl Cremefraiche 18%

50 g Brun farin

1 Vaniljestang

3 tsk. Chai-sirup (man kan også selv lavet en Chai krydderi blanding, se nederst)

2 Æg

  • Blend kiksene og mandler til en finthakket blanding. Smelt smørret, hæld det i blandingen og blend det til det er ensartet.
  • Smør tærteformen med et tyndt lag smør. kikse-massen fordeles så den også går op ad siderne. stil formene i køleskabet.
  • Tænd ovnen på 150°
  • Rør flødeost sammen med cremefraiche, brun farin, vaniljekorn og chai sirup sammen. rør derefter æg i.
  • Fordel cheese-cremen i tærteformen oven på kikse-bundene, og bag kagen i 30-40 min, til cremen føles fast (jeg måtte bage den 10 min længere, ved ikke om det var min ovn der drillede, men prøv dig frem 5-10 min af gangen)
  • Pynt med lidt kanel eller karamel.

Chaikrydderi:

1 tsk. Kanel

1 tsk. Kardemomme

½ tsk. Stødt allehånde

½ tsk. Stødt nelliker

1 tsk. Stødt ingefær

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *