
Ideen og grundopskriften har jeg fundet i bladet Spis Bedre.
Bund:
150 g Bastogne-kiks (Netto´s de billige kanel kiks smager af mere)
110 g Digestive-kiks
50 g Mandler
100 g Smør
Crem:
400 g Flødeost naturel
1½ dl Cremefraiche 18%
50 g Brun farin
1 Vaniljestang
3 tsk. Chai-sirup (man kan også selv lavet en Chai krydderi blanding, se nederst)
2 Æg
- Blend kiksene og mandler til en finthakket blanding. Smelt smørret, hæld det i blandingen og blend det til det er ensartet.
- Smør tærteformen med et tyndt lag smør. kikse-massen fordeles så den også går op ad siderne. stil formene i køleskabet.
- Tænd ovnen på 150°
- Rør flødeost sammen med cremefraiche, brun farin, vaniljekorn og chai sirup sammen. rør derefter æg i.
- Fordel cheese-cremen i tærteformen oven på kikse-bundene, og bag kagen i 30-40 min, til cremen føles fast (jeg måtte bage den 10 min længere, ved ikke om det var min ovn der drillede, men prøv dig frem 5-10 min af gangen)
- Pynt med lidt kanel eller karamel.
Chaikrydderi:
1 tsk. Kanel
1 tsk. Kardemomme
½ tsk. Stødt allehånde
½ tsk. Stødt nelliker
1 tsk. Stødt ingefær