
Så var det min mands fødselsdag, men da han skulle arbejde hjemmefra pga. covid19, var det en noget ensom fødselsdag, så jeg lavet nogle gulerods muffens som vi kunne hygge lidt med.
Opskriften er Gulerodsmuffins fra Odense-marcipan.
Muffins:
- 225 g Smør
- 300 g Rørsukker eller lys muscovado sukker
- 4 Æg
- 150 g Revet Original ODENSE Marcipan
- 250 g Revet gulerødder
- 1 spsk. Kanel, stødt
- 1/2 tsk. Ingefær, stødt
- 2 tsk. Vaniljesukker
- 200 g Hvedemel
- 1 tsk. Bagepulver
Topping:
- 50 g Smør
- 200 g Flødeos
- 200 g Flormelis
- Tænd ovnen på 180°
- Smelt smørret i en gryde.
- Pisk sukker og æg til en luftig æggesnaps.
- Rør marcipan og gulerod i æggesnapsen
- Bland krydderier, mel samt bagepulver og sigt det i dejen.
- Rør melblandingen i sammen med smeltet smør.
- Fordel dejen i smurte muffinsforme
- Bag dem ca. 25 minutter
- Afkøl muffiensen
- Pisk smør, flødeost og flormelis til en let og luftig topping
- Kom den i en sprøjtepose og pynt kagerne