Chokolade- karmelskage “Energisnitte”

Jeg skulle bruge en kage til jobbet og søgte på kager med kondenseret mælk i, da jeg havde en del dåser stående….. ja det er nogle gange sjovt og tilfældig hvordan man finder frem til kagerne Link: Sofies spisekammer .

Vi har omdøbt kagen til Energi snitte, da det lyder lidt sunder og så er det jo tilladt at snuppe 2 stykker for at komme igennem arbejdsdage. Jeg vil nok næste gang skære den ud i mindre stykker og bruge den som en slags konfekt. Det er en kage der er nem/hurtig at lave og den kan holde sig en del dage i køleskabet, det eneste minus ved snitterne er som Sofie skriver; Den er stærkt vanedannende.

Chokolade og karamelkage
Til et fad på ca. 20×20 cm

Bund
125 gram smør
140 gram hvedemel
140 gram brun farin
50 gram kokos

Karamelfyld
1 dåse kondenseret mælk (sødet)
3 spsk. sirup/ahorn
lidt salt
30 gram smør

Chokoladeovertræk
125 gram mørk chokolade
25 gram smør

  • Smelt smørret, bland det med brun farin, kokos og mel, og rør det godt sammen.
  • Tryk dejen ud i et fad ca. 20×20 cm, beklædet med bagepapir
  • Bag bunden i 12-15 minutter ved 175 grader, indtil den er lysebrun.
  • Mens bunden bages, laves karamellen. Bland den kondenserende mælk, salt, smør og (ahorn)sirup.
  • Lad det koge op under omrøring, og lad det stå på varmen uden helt at koge i ca. 10 minutter, så det bliver lidt tykkere og en anelse mørkere.
  • Når bunden er bagt første gang, så hældes karamellen på bunden
  • Bages i yderligere 10-15 minutter, eller indtil karamellen er fast og gylden.
  • Lad kagen køle helt af.
  • Hak chokoladen fint. Smelt smørret og rør chokoladen i.
  • Når chokoladen er helt opløst, så overtrækkes kagen med chokoladen.
  • Lad kagen sætte sig i mindst et par timer, men gerne natten over.
  • Når kagen skal serveres, så skæres den forsigtigt ud i små kvadrater.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *