Lübecker lagkage

Denne lagkage var en af to kager jeg bagte til min svigermors 70 års fødselsdag, den blev lækker og jeg syntes selv at være sluppet godt fra den marmoreret marcipanbånd, se videoen om hvordan man gør her:   Marcipanbånd . Selve lagkage opskriften har jeg har fundet på hos DR (den store bagedyst). 

Da der er mange ting ved denne kage vælger jeg at skrive ingredienser og fremgangsmåde lige efter hinanden, så husk at læse hele opskriften igennem inden du går igang.

Mørdej:

  • 300 g Mel
  • 100 g Flormelis
  • 150 g Smør
  • 1 æg
  1. Kom alle ingredienserne i en foodprocessor
  2. Køre til dejen er samlet
  3. Hæld dejen ud på bordplade og saml dejen med hænderne
  4. Kom den nu i køleskabet mens du bager den næste bund (½-1 time)
  5. Rul den i 2 helt flade og tynde bunde der passer til formen (Skær mørdejen ud efter bunden af springformen) 
  6. Bag mørdejbundene ved 180°, til de er gyldne
  7. Kom marmelade på.

Bunde:

  • 65 g Sukker
  • 100 g Æggeblommer
  • 100 g Hvedemel
  • 1 tsk. Bagepulver
  • 200 g æggehvider
  • ½ tsk. kakao
  1. Pisk æggeblommer og sukker
  2. Pisk æggehvider stive i en anden skål
  3. Sigt hvedemel, kakao og bagepulver i æggeblommerne, og rør rundet
  4. Vend forsigtigt og lidt af gangen æggehviderne i, så luften ikke slås ud.
  5. Smør 2 forme(eller brug bagepapir) Ø24-26 cm
  6. Fordel dejen i de 2 forme, brug evt. en sprøjtepose.
  7. Bage i ca. 10 min ved 190° , bundene er færdig når de er gyldne
  8. Lad dem køle af.

Marmelade: (man kan bruge købe marmelade)

  • 150 g bær
  • 50 g sukker
  • saften fra ½ citron
  1. Kom alle ingredienser i en gryde og kog det ind til en marmelade.
  2. Lad det køle af

Valnøddekorkant:

  • 200 g Sukker
  • 150 g valnødder
  1. Smelt sukkeret på panden ved middelvarme
  2. Kom valnødderne på panden 
  3. Ved det sammen, så alle nødderne biliver dækket af karamel (det smeltede sukker
  4. Hæld krokanten ud på et stykke bagepapir og lad det køle af.
  5. Hak de karamelliserede valnødder i grove stykker

Kaffemousse:

  • 10 blade Husblas
  • 140 g Sukker
  • 8 Æggeblommer
  • 6 dl fløde
  • 1½ dl stærk kaffe (jeg laver gerne Instant kaffe)
  1. Læg husblassen i koldt vand (Ca. 10 min)
  2. Lav den stærke kaffe
  3. Smelt husblassen heri. 
  4. Køl af til den er håndvarm
  5. Pisk æggeblommer med sukkeret
  6. Pisk fløde til skum
  7. Pisk kaffe i æggesnapsen
  8. Ved æggesnapsen direkte i flødeskummen
  9. Tilsæt den hakkede krokant.

Saml kagen:

  1. De afkølede mørdejbunde lægges sammen med marmelade 
  2. Lig dem på det ønskede fad
  3. Sæt en springforms kant omkring bundene og kom kage-plast i kanten
  4. Hæld moussen på mørdejbunden Ca. 2-3 cm op (Ca. halv delen af moussen)
  5. Læg en bund oven på moussen
  6. Hæld nu resten af moussen oven på
  7. Læg sidste bund på toppen og tryk forsigtig.
  8. Stil det hele på køl, gerne til næste dag ellers til moussen er stivnet (kan fremskynde det ved at komme den i fryseren.

Chokoladeglasur:

  • 2 spsk. Kakao
  • 60 g Smør
  • 50 g Sukker
  • 1 dl Mælk
  • 100 g Mørk Chokolade
  1. Hak Chokoladen
  2. Kog mælk, sukker og smør op
  3. Sigt kakaoen i
  4. Tag gryden af varmen 
  5. Tilsæt den hakkede chokolade
  6. Lad det stå i 5 min.
  7. Pisk så glasuren godt sammen
  8. Kom glasuren på toppen af kagen – Lunken er den nem at arbejde med og løber godt ud / Kold er den smørbar.

Marcipanbånd:

  • 300 g Marcipan , ren rå
  • 150 g Flormelis
  • 30 g Glukosesirup
  • Pastafarver
  1.  Nemmest se videoen Marcipanbånd 

ELLERS

  1. Ælt marcipan, flormelis og glukosesirup godt sammen
  2. Pak det ind i husholdnings film og læg det på køl mindst 1 time
  3. Opdel herefter din marcipan i de portioner du ønsker og indfarv dem.
  4. Lav “pølser” af de forskellige farver og lig dem skiftevis
  5. rul dem sammen, drej dem samme og rul igen, sådan forsætter man til marmoreringen ser rigtig ud.
  6. Rul nu en “pølse” næsten så lang som kagen, og rul så højde på.
  7. Skær båndet til og rul det forsigtig sammen 
  8. Rul det nu omkring kagen.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *