Karamel, chokoladersnitter

Dette vil jeg kalde slik eller konfekt.

Den er rimlig nem at lave, men tager noget tid, da der skal køles af mellem hver lag. Den kan derfor godt laves et par dage før og stilles i køleskabet.

Ingredigenser:

Kokosbund:

150 g Hvedemel

100 g Farin

50-75 g Kokosmel

125 g Smeltet smør

Karamelfyld:

300 g Sukker

1/4 l Piskefløde

50 g Koldt smør

1 tsk. Flagesalt

Chokoladecreme:

200 g Mørk Chokolade

1/4 l Piskefløde

50 g Koldt smør

Kokosbund:

  • Tænd ovnen på 175°
  • Bland alle ingredienserne 
  • Pres det ud en bradepande (20 x 30 cm) foret med bagepapir
  • Bag kokosbunden i 18-20 min.
  • Stil den til afkøling

Karamelfyld:

  • Kom 100 g sukker i en dyb pande og smelt det til gylden karamel ved middel varme
  • Drys 100 g sukker over den smeltede karamel, og varm igennem under omrøring, til det er smeltet.
  • Drys nu de sidste 100 g sukker over karamellen.
  • Når alt sukkeret er smeltet skrues ned på svag varme
  • Tilsæt fløde lidt af gangen og kog igennemunder omrøring til det er jævnt.
  • Tag panden af varmen 
  • Skær smørret i små stykker og rør i karamellen lidt ad gangen
  • Tilsæt salt 
  • Hæld karamellen over kokosbunden
  • Køl af i køleskabet i ca. 1 time

Chokaladecreme:

  • Hak chokoladen og kom den i en skål
  • Varm fløden op til lige under kogepunktet.
  • Hæld den varme fløde over chokoladen, lad det stå i 20-30 sek.
  • Rør til alt chokoladen er smeltet og blevet en crem
  • Skær smørret i små stykker 
  • Rør smørret i cremen, rør til alt smør er smeltede.
  • Hæld chokoladecremen over den stivnede karamel 
  • Sæt kagen i køleskabet i min. 2 timer.

Skær kagen i snitter i mundrette størrelser, for at få fine snit skal kniven være varm. Drys flagesalt over ved serveringen.

Snitterne opbevares i en dåse/box i køleskabet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *