Pæretærte

Jeg vil gerne bruge de frugt og bær der i årstiden, og efteråret er helt fantastisk. På min arbejdes plads har vi æble-, pære- og blomme-træ, og her hjemme har jeg hindbær, brombær så det er kan godt være svært at vælge opskrifter her om efteråret.

Denne opskrift fandt min kollega på Arla´s hjemmeside og så har jeg tilføjet lidt remonce….. selvfølge marcipan.

Ingredienser: 

Dej:

150 g Smør

240 g Hvedemel (4 dl)

125 g Sukker (1½ dl)

1 tsk. Vaniljesukker

½ tsk. Stødt ingefær

1 æg

Fyld

4-5 Pære

Remonce:

50 g Marcipan revet

50 g Sukker

50 g Smør, blødt

15 g Mandel mel eller alm. mel

1 Æg

  • Tænd ovnen på 200 °
  • Skær smørret i mindre stykker og smuldre det i melet
  • Bland sukker, vaniljesukke og ingefær i.
  • Saml hurtig dejen med æg og vand
  • Stil dejen kold
  • Bland alle ingredienserne til remoncen.
  • Skræl pærene, halvere dem og fjern kærnehuset.
  • Smør en tærteform eller springform (ca. 24 cm) og drys et tyndt lag mel over smørret.
  • Del tærtedejen i 2 potioner
  • Rul bunden ud
  • Smør remoncen i bunden
  • Læg de halve pære ovenpå med den buede side opad
  • Rul nu låget ud
  • Læg låget over pærerne og tryk godt til i kanten.
  • Pensl med koldt vand og drys evt. med lidt sukker
  • Bag tærten midt i oven ca. 40 min

Tilbehør: Flødeskum eller creme fraiche

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *