Jeg vil gerne bruge de frugt og bær der i årstiden, og efteråret er helt fantastisk. På min arbejdes plads har vi æble-, pære- og blomme-træ, og her hjemme har jeg hindbær, brombær så det er kan godt være svært at vælge opskrifter her om efteråret.
Denne opskrift fandt min kollega på Arla´s hjemmeside og så har jeg tilføjet lidt remonce….. selvfølge marcipan.
Ingredienser:
Dej:
150 g Smør
240 g Hvedemel (4 dl)
125 g Sukker (1½ dl)
1 tsk. Vaniljesukker
½ tsk. Stødt ingefær
1 æg
Fyld
4-5 Pære
Remonce:
50 g Marcipan revet
50 g Sukker
50 g Smør, blødt
15 g Mandel mel eller alm. mel
1 Æg
- Tænd ovnen på 200 °
- Skær smørret i mindre stykker og smuldre det i melet
- Bland sukker, vaniljesukke og ingefær i.
- Saml hurtig dejen med æg og vand
- Stil dejen kold
- Bland alle ingredienserne til remoncen.
- Skræl pærene, halvere dem og fjern kærnehuset.
- Smør en tærteform eller springform (ca. 24 cm) og drys et tyndt lag mel over smørret.
- Del tærtedejen i 2 potioner
- Rul bunden ud
- Smør remoncen i bunden
- Læg de halve pære ovenpå med den buede side opad
- Rul nu låget ud
- Læg låget over pærerne og tryk godt til i kanten.
- Pensl med koldt vand og drys evt. med lidt sukker
- Bag tærten midt i oven ca. 40 min
Tilbehør: Flødeskum eller creme fraiche