Sommertærte med bær og limecreme

Jeg skulle lave en kage til min mands fødselsdagsfest så jeg har kigget en del igennem, da der jo er mange overvejelser, den skal helst være frisk, kunne laves lidt i forvejen og så skulle jeg gerne kunne forme den som tal.

Igen har jeg været i min svigermors ugeblad og fundet denne opskrift i Familie Journalen 2019/29. Jeg syntes den var lige til at gå til og folk lod til at nyde den.

Bunden lavet jeg dagen før og cremen lavet jeg om morgen, lige før den skulle serveres kom jeg de friske frugt på.

Ingrediser:

Bund:

200 g Hvedemel

70 g Flormelis

1 spsk. Kakao

100 g Smør, blødt

3 spsk. Piskefløde

Kant:

210 g Marcipan

70 g Sukker

1½ Æggehvide(1 bæger)

50 g Hvid Chokolade, revet

Limecrem:

3 Lime frugt

1 dåse Kondenseret mælk

3 dl Piskefløde

100 g Jordbær

100 g Hindbær

100 g Blåbær

100 g Brombær

  • Hak/smuldre mel, flormelis, kakao og smør til en grynet masse
  • Sammel det til en dej med fløden
  • Rul den ud i 4 mm tykkelse
  • Udstik dejen i 6 cirkler på ca. 10 cm
  • Prik dem med en gaffel
  • Læg dem på en plade med bagepapir
  • Riv marcipanen
  • Rør marcipanen med sukker og æggehvide til en blød masse
  • Kom massen i en sprøjtepose med ønskede tyl
  • Stil bundene i køleskabet
  • Tænd ovnen på 200 °
  • Når den er varm bag da bundene i 14 min.
  • Riv chokoladen
  • Drys Chokolade på de varme bunde
  • Lad dem køle af på en rist
  • Lav nu cremen
  • Pres saften fra limefrugterne
  • Bland limesaft og kondenseret mælk
  • Tilsæt fløde og pisk cremen til den er lækker cremet
  • Kom cremen på tærtebundene
  • Stil Dem koldt i mindst 4 timer ( her stivner cremen lidt mere)
  • Rengør bærrene og fordel dem på tærterne.
Kagebundene kan skæres ud i den form man ønsker….. her mangler jeg så bare creme og bær

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *