Rabarber kage

Rabarber er for mig altid ligmed sommer og jeg elsker den syrlighed den kan give til kager.

Denne opskrift har min svigermor fundet i13-2019, og jeg er bare helt vild med den, den er nem at lave og smager helt fantastisk.

Ingredienser:

250 g Hvedemel

2 tsk. Bagepulver

½ tsk. Kanel, stødt

½ tsk. Ingefær, stødt

150 g Mandelmel

½ tsk. Salt, groft

100 g Smør, blødt

250 g Sukker

3 Æg

2 dl Kærnemælk eller Yoghurt

1 bundt Rababer (ca, 500 g)

75 g Sukker

1 spsk. Kartoffelmel

Pynt:

50 g Mandelflager

1 spsk. Sukker

  • Tænd ovnen på 180 °
  • Smør en bradepande (ca. 22 x 30 cm) læg evt. et stykke bagepapir i bunden
  • Sigt mel, bagepulver og krydderier sammen og bland det med mandelmel og salt
  • Pisk smør og sukker cremet (mindst 5 min)
  • Pisk et æg ad gangen i smørcremen
  • Bland skiftevis mel-blanding og mælkeprodukt i dejen
  • Rens rabarberne og skær dem i små stykker
  • vend rabarberne i sukker og kartoffelmel
  • Kom halvdelen af dejen i bardepanden og kom ca. halvdelen af rabarberne oven, kom nu den sidste dej på og slut med de resterende rabarber
  • Drys mandelflager og sukker over rabarberne.
  • Bage kagen i 45-60 min
  • Husk at tjekke om kagen er bagt ved at stikke en træpind ned i midten og se om der stadig er dej på. (hvis der er skal den have længer)

Kagen kan nydes både lun og kold med evt. flødeskum eller cremfraiche.

Man kan godt benytte frosne rabarberstykker, men tø dem IKKE op kom dem bare i og oven på kagen. Beregn dog lidt længere bagetid.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *