Citrontærter med marengs

Jeg fandt denne i Odense Marcipans opskrifter, da jeg skulle finde en kage til påske-bordet. Den er nem at lave og tager ikke så lang tid, og så smager den tilmed lækker og er meget frisk.

Ingredienser:

Tærtebund:

200 g Hvedemel

75 g Sukker

125 g Smør

1 Æggeblomme:

Mazarinmasse:

100 g Marcipan

50 g Sukker

50 g Smør

1 Æg

Citroncreme:

1,5 dl Piskefløde

125 g Sukker

3 Æg

3 Æggeblommer

4 Citroner (skal + saft)

Kornene fra 1 vaniljestang

Marengs:

3 Æggehvider

200 g Sukker

 

  • Bland mel og sukker i en skål, og smuldr smørret i dejen.
  • Tilsæt derefter æggeblommen og ælt hurtigt dejen sammen med hænderne.
  • Sæt tærtedejen på køl i ca. 30 min.
  • Bland derefter marcipan og sukker godt sammen i en skål, inden smørret tilsættes lidt ad gangen.
  • Tilsæt derefter ægget og sæt mazarinmassen til side til lidt senere.
  • Herefter blandes alle ingredienserne til citroncremen med et piskeris i en ny skål og sættes på køl, indtil cremen skal bruges.
  • Tænd ovnen på 180º varmeluft.
  • Rul tærtedejen tyndt ud, ca. 3 mm i tykkelsen.
  • Stik ud i forme/størrelser, der passer til de tærteforme du har derhjemme.
  • Kom dejen i smurt tærteforme og sørg for, at dejen trykkes godt fast i kanten af formene, så den bliver pæn hele vejen rundt. Fordel mazarinmassen i et pænt jævnt lag. 
  • Bages i ca. 15 min, til de er flotte gyldne.
  • Når tærten er kommet ud af ovnen, sættes ovnen på 120° C.
  • Citroncremen hældes over i tærterne – helt op til kanten. Man kan med fordel lige trykke mazarinmassen lidt ned i tærterne, hvis den er vokset meget højt op under bagningen.
  • Bag tærten med citroncremen i ca. 20 min. Test om citroncremen har sat sig, ved at give bagepladen et ryk. Hvis citroncremen ikke er flydende mere, så er tærten færdige
  • Lad dem køle helt af inden den tages ud af formene.
  • Lige inden servering piskes æggehviderne sammen med den ene del (100 g) af sukkeret indtil det laver små toppe. Derefter tilsættes den anden del (100 g) af sukkeret og det hele piskes igen et kort øjeblik.
  • Sprøjt marengs på toppen af kagen i et fint mønster efter egen fantasi.
  • Brænd marengsen med en lille gasbrænder, indtil de er flotte gyldne i overfladen.
  • Pynt tærterne med friskrevet citronskal og smukke blomster lige inden servering.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *