Flamberet Banankage

Jeg har selvfølgelig også fulgt med i Den store bagedyst og denne banan kage og den smager også rigtig godt. Jeg havde især glædet mig til at prøve at flambere og da det var min debut var jeg også nervøs…. og jeg var bange for at sætte ild til hele huset…. pas på gardiner, troldegrene, røgalarmer og ikke mindst IKKE under emhætten. Men det lykkes og var det var sjovt at prøve.

Ingredienser:

Flamberet bananer:

4 Bananer

100 g Sukker

25 g Smør

½ dl Rom

Kagedej:

125 g Smør, blødt

100 g Sukker

100 g Brun Farin

3-4 Flamberede Bananer

1 dl Creme Fraiche 18%

3 Æg

150 g Hvedemel

1 tsk. Natron

2 tsk. Vaniljesukker

½ tsk. Salt

100 g Havregryn

100 g Mælkechokolade, hakket

Romcrem:

125 g Smør, blødt

300 g Flormelis

1 Æggeblomme

250 g Mascarpone

200 g Mørk Chokolade 

4 spsk. Rom

½ dl Fløde

  • FLAMBERET BANANER:
  • Behold skrællen på bananerne og del dem på langs
  • Drys sukker på den rå overflade
  • Steg dem med sukker siden nedad i smørret (mellemvarme) til de er gyldne.
  • Hæld ½ dl rom på panden og sæt ild til rommen, sæt panden tilbage på komfuret når flammerne er brand ud.
  • Lad nu rommen kog ind
  • Lad bananerne køle af
  • TIP: Kagen kan sagtens bages uden flamberingen dvs. uden rom.
  • KAGEDEJ
  • Tænd ovnen på 175
  • Pisk smør, sukker og farin lyst og luftigt
  • Tilsæt æggene et ad gangen og pisk god igennem
  • Mos 3-4 flamberede banander (alt efter om man vil bruge nogen til pynt)
  • Bland bananmosen med cremefraiche
  • Rør det i dejen
  • Sigt mel, salt, natron og vaniljesukker i dejen
  • Tilsæt havregryn og hakket lys chokolade
  • Kommes i en smurt form
  • Bages midt i ovnen i ca. 40 min
  • ROMCREME
  • Smelt den mørke chokolade over vandbad
  • Varm fløden (må ikke koge)
  • Rør fløden i den smeltede chokolade, den skal blive blank og glat
  • Lad den køle af (sæt den i køleskabet mens resten af cremen laves)
  • Pisk blødt smør, æggeblommer og flormelis sammen
  • Tilsæt mascarpone og rom
  • Tilsæt den kølet chokolademasse
  • Pisk med en el-pisker til massen samler sig til en crem.

Den afkølet kage kan nu pyntes med romcremen og flamberet bananer eller som jeg har gjort med tørre bananer. 

Jeg har her valgt at dele kagen og komme crem i mellem (men det var drilsk da kagen er forholdsvis fugtig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *