Julekrans

Denne julekrans er nem og lækker. Jeg har fået den af en kollega og har kun bagt den en enkel gang, men det er helt sikkert en jeg godt kan finde på at prøve igen. Vi elsker fyld så jeg laver altid dobbelt fyld men det resultere også i at der løber noget ud…. dog ikke nok til at jeg kommer mindre i. (opskriften her er det kun 1 x fyld der er angivet)

Ingredigenser:

Gærdej:

2 dl Mælk

50 g Gær

550 g Hvedemel

2 Æg (str. M)

1 spsk. Sukker

1 tsk. fint Bordsalt

125 g Smør, blødt

Remonce:

1 lille Æble (revet)

4 cm Ingefær, frisk (fintrevet)

50 g Marcipan,  fintrevet

125 g Smør, blødt

125 g Sukker

2 spsk. Kanel

1 tsk. Kardemomme

½ tsk. stødt Nellike

+

Æg til pensling

  • Lun mælken og opløs gæren heri
  • Tilsæt ca. halvdelen af melet og rør dejen rigtigt godt igennem
  • Rør æggene i
  • Tilsæt sukker og salt, samt det bløde smør
  • Ælt nu resten af melet i, lidt af gang. Dejen skal kun lige slippe skålen/bordet
  • Form en kugle af dejen og lig den i en skål
  • Hæver nu under et fugtigt klæde til dobbelt størrelse Ca. 1 time
  • Til remoncen røres alle ingredienserne sammen.
  • Gærdejen rulles ud til en størrelse 60 x 40 cm
  • Remoncen fordeles på dejen, helt ud til kanten
  • Rul dejen sammen på den lange led som en roulade
  • Løft rouladen over på en bageplade med bagepapir
  • Dan en cirkel og saml enderne så de præcist passer sammen
  • Klip med en saks lodret ned i rouladen, med ca. 3 cm mellemrum 3/4 ned i kagen (dybt)
  • Træk nu de klippet dele (sneglene) skiftevis til højre/venstre, (ud/ind)
  • Lad nu kringlen hæve i ca. 30 min til dobbelt størrelse under et viskestykke
  • Tænd ovnen på 200°
  • Pensel kransen med sammenpisket æg (drys evt. med mandelflager eller perlesukker)
  • Bags i 25-30 min til den er gylden

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *