Islagkage

Oprindelig er det en opskrift som Daim har haft i en opskrift hæfte man kunne tage i butikkerne for en del år siden…. men at det er en gammel opskrift gør den ikke dårligere.

Opskrift har jeg lavet en del gang både som lagkage og bare som is uden bund. Det er meget forskellig hvad jeg kommer i her nogle eksempler; chokolade, karamel, Daim, bær, M&M, nødder kun fantasien sætter grænser.

Denne gang har jeg lavet den med; først en bund så ½ potion is, marcipan, salt karamel og afslutter med den sidste halvdel is. Det tager lidt tid, da man skal fryse den mellem de 2 lag is.

Ingredienser:

Bund:

3 Æggehvider

150 g  Sukker

150 g Mandler

Is:

3 Æggeblommer

½ dl Sukker

3 dl Piskefløde

+ fyld efter smag (vanilje, chokolade stykker, bær……)

  • Tænd ovnen på 165°
  • Piskæggehvider og sukker til en stiv marangs
  • Blend mandlerne
  • Vend forsigtigt mandlerne i marangsen
  • Hæld dejen i en form med bagepapir i.
  • Bages nederst i ovnen i ca. 45 min.
  • Når bunden er færdig køles den af
  • Pisk æggeblommer og sukker til en æggesnaps
  • Pisk fløden til skum
  • Vend forsigtigt flødeskummen i æggesnapsen
  • Ønskes fyld i vendes det i nu
  • Hæld iscremen over bunden
  • Stil iskagen i fryseren i min. 2 timer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *