Koldskåls Cheesecake

Denne Cheescake er så luftig og lækker, der er så meget sommer og sol over den, en stor tak til Timm Vladimir for at dele den opskrift med os alle sammen. Timmvladimir.dk

Bund:

250 g kammerjunkere
150 g smeltet smør

  • Blend kammerjunkerne til rasp
  • Smelt smørret
  • Tilsæt kammerjunker raspen.
  • Pres det godt sammen i en Ø18 cm spring form.

Koldskål:

50 g rørsukker
40 g glukosesirup
1 dl mælk
1/2 stang vanille
4 dl kærnemælk
fintrevet skal af ½ øko citron
4 blade husblas

200 g flødeost
Saften af en ½ citron
30 gram flormelis

  • Kog sukker, glukose og mælk op til sukker og glukose er smeltet.
  • Flæk vanillestang, skrab korne ud og tilsæt begge dele til mælken.
  • Hæld kærnemælken i en skål og pisk den kogende mælk ned i.
  • Kom fintrevet citronskal i og rør grundigt.
  • Udblød husblassen i kold vand i 5-10 minutter.
  • Vrid den og tilsæt de 4 blade husblas og køl koldskålmassen ned.
  • Flødeosten røres med citronsaften og flormelisen
  • Når massen er kølet lidt af, røres den med flødeosten, til en ensartet masse
  • hældes ud på kammerjunkebunden.
  • Bank formen i bordet så de værste luftbobler kommer ud
  • Sæt på køl i min 3 timer, meget gerne natten over

Her en anden pynte variation af kagen

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *