
Jeg har prøvet en del forskellige tærtedeje, men syntes tit de enten bliver for tørre eller for smaddet.
Denne opskrift er nu blevet den jeg er gladest for, og den bliver rigtig god hvis man laver den dagen før så den kan hvile i køleskabet.
Jeg har fundet opskriften i et blad der hedder SPIS BEDRE, jeg har ganget op så dejen passer tærteform Ø24
Ingredienser:
150 g Smør
270 g Hvedemel
3 Spsk. Vand
3/4 tsk. Salt
- Skær smørret i mindre stykker
- Smuldre mel og smør sammen (foodprocessor kan bruges)
- Tilsæt vand og salt
- Ælt det hurtigt sammen til en fast dej.
- Tryk eller rul dejen ud i en tærteform (ca. 2 mm), Prøv at lav kanterne lidt højre da de til bliver mindre ved bagningen.
- Prik bunden med en gaffel
- Dæk med film og lad den hvil i køleskabet mindst 30 min
- Tænd ovnen på 225°, med en bageplade i.
- Forbag tærtebunden midt i ovnen i ca 10 min. på den varme bageplade.
- Kom nu dit fyld i og bag vider i ca. 25 min til fyldet har sat sig.