Koldhævede brød/boller

Koldhævede brød/boller

Denne opskrift fra Hjerteforeningen har jeg igennem årene brugt meget.

Jeg bruger opskriften til boller, kurvebrød og flutes. Ind i mellem kommer jeg urter, ost, eller andet i. Det er kun fantasien, der sætter grænser.

Ca. 12 boller/1 brød/2-3 flutes.

5 dl Koldt vand

20 g Gær

1 spsk. Groft Salt

1 spsk. Honning

100 g Kerner (kom det i du bedst kan lide eller en 5 korns blanding)

200 g Grahamsmel

400 Hvedemel

(1 spsk Olie)

  • Hæld vand i en skål og opløs gæren heri.
  • Tilsæt salt, honning, kerner og grahamsmel
  • Ælt/rør nu hvedemel i til dejen er sammenhængende, men stadig fugtig. (Lidt tørrere hvis det er brød)
  • Hæld evt. olie over dejen og dæk dejen til.
  • Stil dejen koldt til næste dag- 8-16 timer. (Se neden for hvis det ikke er boller)
  • Tænd ovnen på 225-250°
  • BOLLER: Fordel dejen i “klatter” med en stor ske på en bageplade med bagepapir, bages ca. 20 min.
  • BRØD: Kom dejen i en kurv inden den sættes på køl og vend den ud på bagepapir lige før den skal bages, Rids brødet hele vejen rundt.
  • FLUTES:  Form så godt som muligt et par lange smalle brød.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *