Chokoladekage med Jordbær

Så er Jordbær tiden over os, denne kage kan også laves med andre friske bær

Jeg har fundet den hos en af Bagedyst deltagerne AnneMette Voss

Jeg skriver ikke noget om hvor mange bær man skal bruge da det er efter smag og behag, og som sagt kan man bruge sæsonens bær.

Ingredienser til Chokoladekagen:

4 Æg

190 g Sukker

180 g Smør

200 g Mørk chokolade

30 g Kakao

50 g Hvedemel

½ tsk. Bagepulver

  • Tænd ovnen på 160° varmeluft
  • Beklæde en springform Ø 18 cm med bagepapir.
  • Pisk æg og sukker sammen til det skummer
  • Smelt smørret
  • Hak chokoladen groft
  • Hæl smørret over chokoladen og rør til der ikke er flere chokolade klumper i.
  • Vend chokoladesmørret i æggesnapsen
  • Bland kakao, hvedemel og bagepulver sammen
  • Sigt det ned i dejen og vend det sammen.
  • Fordel dejen i springformen
  • Bages i ca. 55-60.
  • Skal køle af i formen før den løsnes.

Ingredienser Nutella;

(man kan godt bruge købe “nutella”, hvis man ikke har tid og lyst til selv at lave det)

30 g Hasselnødder

60 g Mørk chokolade 70 %

70 g Mælke chokolade

1½ dl Fløde

1 Spsk. Akacie honning

30 g smør

  • Rist hasselmødder i ovnen ved 200° varmeluft ca. 8-10 min.
  • Gnid skallen af nødderne
  • Køl nødderne af
  • Blend nødderne til mel
  • Hak chokoladen (både lys og mørk)
  • Varm fløden og honning op til lige under kogepunktet
  • Hæld honning/fløde over chokoladen lidt af gangen
  • Rør til chokoladen er opløst og er en blank crem
  • Lad chokoladecremen køle af til den er håndvarm
  • Rør bitte små stykker af blødt smør i
  • Tilsæt nøddemelet til det er ens artede.

Nu kommes Nutellaen over kagen og de friske bær lægges oven på eller sættes i en skål så man selv kan dosere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *