
Denne kage ligner meget Guldbryllups kagen, men min niece har selv valgt indholdet og hvordan kagen skulle se ud og så lavet Faster den til hendes konfirmation. Jeg glædes over at kunne få lov til at lave kager til andre og er meget beæret når nogle bede om en kage, og så håber jeg bare det lever op til forventningerne….. man gør jo sit bedste og håber at det ikke bliver en dårlig mousse dag …. HI HI
Ingredienser:
Nøddebunde:
100 g Smør
300 g Sukker
2 Æg
80 g Hasselnødder
400 g Hvedemel
2 tsk. Natron
5 dl Yoghurt naturel
½ dl Væske (spritus, juice, frugtsaft) denne kage bruget jeg hyldeblomstsaft.
Jordbærmousse:
4 blad Husblas
200 Jordbær (frosne)
100-200 friske Jordbær (til fyld)
100 Sukker
1 Vaniljestang
3½ dl Piskefløde
Chokoladscrem:
150 g Mørk Chokolade
2½ dl Piskefløde
1 blad Husblas (kan undlades)
+ Chokolade stykker (knapper)
Lysrød Chokolade ganash:
200 g Hvid chokolade
100 g Fløde
Lysrød pastafarve
Nøddebunde:
- Tænd ovnen på 180°
- Smelt smørret
- Pisk smør og sukker
- Pisk æggene i et ad gangen
- Blend nødderne til mel i foodprocessoren eller mini hakker
- Bland nøddemelet med hvedemel og natron
- Tilsæt melblandingen skiftevis med yoghurten
- Rør dejen glat
- Kom dejen i en smurt springform Ø26 cm eller 3 lagekageforme
- Bag kagen i ca. 60 min
- Lad den afkøle helt
- Hvis den er lavet i springform del da den i 3 lag
- Stænk dem med væske
Jordbærmousse:
- Læg husblassen i koldt vand (minimum 10 min.)
- Blend Jordbær med sukker og vaniljekornene.
- Pisk fløden til skum
- Vrid vandet ud af husblassen og smelt det i en gryde (evt med lidt af hindbærene)
- Rør husblassen i hindbærren og vend flødeskummet i.
- Skær Jordbær i tern og vend dem i moussen
1. Opbygning :
- Tag din kagering/springform og beklæd den med kagefolie
- Kom den første bund i
- Hæld Jordbærmoussen i
- Kom næste bunden i
- “slå” formen forsigtig ned i bordet så mousser og bunde sætter sig
- Stil nu det i køleskabet.
Chokoladecrem:
- Kom husblassen i blød i kold vand (mindst 10 min.)
- Hak Chokoladen og kom den i en skål
- Varm fløden op til lige under kogepunktet.
- Hæld fløden over chokoladen
- Rør forsigtigt indtil alt chokoladen er smeltet
- Vrid husblassen fri for vand og kom den i den lund chokolade-fløde
- Rør til husblassen er helt smeltet
- Kom husholdningsfilm over så rør chokolade-fløden (det er så det ikke danner skin)
- Lad det stivne i køleskabet (minimum 3 timer gerne til dagen efter)
- Når cremen er stiv tages den ud af køleskabet og står i stuetemaretur i Ca 20-30 min.
- Nu piskes den forsigtigt op til en let og luftig crem
- Vend Choklade stykker/knapper i
2. opbygning:
- Kom chokolade cremen ned i formen
- Kom sidste bund på
- Slå forsigtig formen ned i bordet så det hele sætter sig
- Stil kagen tilbage i køleskabet
Lysrød chokolade ganash:
- Hak Chokladen fint
- Opvarm fløden til kogepunkte
- Hæld fløden over chokoladen og lad det stå ca. ½ min.
- Rør forsigtigt i det til alt chokoladen er smeltet
- Hvid Chokolade kan godt være svær at få til at smelte, vil det ikke så sæt det over vandbad og rør.
- Tilsæt den lyserøde pasta, pas på det farver meget ( jeg brugte en 3 dyp med en tandstik til denne ganach)
- Køl ganachen til den har en temperatur hvor den danner “gardiner” på kanten af skålen når du hælder den til siden.
- Placer kagen på en drejefod eller andet der er let at dreje rundt
- Hæld ganachen ud på midten af kagen
- Placer spidsen at din paletkniv/spatel omkring midten af kange og drej kagen i et jævnt tempo, mens du fordeler ganachen så den begynder at løbe ned af siderne ( HUSK stille og roligt)