
Så er det blevet jordbærtid, vi bo et sted hvor der er mange jordbærmarker og bliver ustandselig fristed af synet og duften af jordbær….. og hvem kan ikke lide jordbær ????
Derfor denne Jordbær Cheesecake fundet endnu en gang hos Sweetest Menu- Jordbær Cheesecake
Ingredienser:
Kage:
250 g Digestive kiks eller andre søde kiks/kager
115 g Smør
200 g Friske Jordbær
50 g Sukker
1 tsk Vanilje estrakt
300 g Flødeost neutral (Stuetemperatur)
240 g Piskefløde
Chokolade ganache:
1 dl Piskefløde
200 g Mørk Chokolade
Pynt:
Jordbær
Kage:
- Beklæde en Ø 20 cm form med kageplast/folie
- Knus kiksene i en foodprocessor
- Smelt smørret og bland det i kikse-melet.
- Kom kikse blandingen i formen
- Tryk det hårdt ud i bunden
- Stil bunden i køleskabet
- Kom jordbærrene i foodprocessoren og “mos” dem
- Tilsæt sukker og vanilje og blend det.
- Hvis man ikke ønsker jordbærkerner/frø skal det igennem en si
- Flødeosten kommes i en skål og røres glat/blød med håndmixeren
- Rør nu jordbærmosset i flødeosten
- Pisk Piskefløden til skum
- Ved flødeskummet i jordbær-osten til det er ensartet
- (Ønskes jordbær rundt i kanten sættes de ned nu inden cremen kommes i)
- Kom ostecremen i formen og bank den mod bordet for at den skal sætte sig
- Stil nu det i køleskabet natten over eller minimum 4 timer
Chokoladeganach:
- Hak Chokoladen fint
- Bring fløden i kog under omrøring
- Tilsæt chokoladen
- Tag gryden af varmen og rør til chokoladen er smeltet
- Fordel ganachen på kagen når det er kølet lidt af
- Stil kagen på køl til den skal pyntes , er pilles kage-folien først af.
Pynt nu med jordbær eller andet.