Adventskage

Denne kage bager jeg gerne til jul, men den kan sagtens spises på andre tider af året.

Opskriften er fundet i en reklame for Odense Marcipan.

100 g Smør

200 g Sukker

300 g Rå marcipan

5 æg

1 tsk Kardemomme

1 spsk Vaniljesukker

100 g Hvedemel

2 stk Bagepulver

50 g Mandler

50 g Hasselnødder

50 g Chokolade

(Mandler og chokolade kan evt. erstattes med rosiner og tranebær)

  • Tænd ovnen å 160°
  • Smør en springform (ca. 24 cm)
  • Rør smør, sukker og revet marcipan sammen
  • Pisk æggene i et ad gangen
  • Bland de tørre ingredienser med chokolade og nødder
  • Vend det i dejen og kom dejen i springformen
  • Bages ca. 1 time

Pynt med smeltet chokolade eller flormelis

Her har jeg lagt en pap-skabelon, som jeg har skåret/klippet og drysset flormelis over.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *