Macarons

Jeg har tit tænkt på at det er utroligt festligt med de mange flotte farvestrålende macarons, men man har jo hørt at det er utroligt svært at lave.. Nu har jeg så prøvet det og jo de tager tid men jeg syntes ikke det er svært, jeg kan selvfølgelig være heldig at det er begynder held, men sådan held tager jeg gerne med.

Denne opskrift har jeg fundet på nettet Maja Vase, her ser de lidt kønnere ud men jeg var nu godt tilfreds…. især med smagen.

Saml gerne dine macarons et par dage før servering, så ganache og bunde når at ’smelte’ sammen. (Skal opbevares på køl)

ca. 40 stk

Ingredienser:

Bunde:

150 g Mandelmel

150 g Flormelis

55 g Æggehvider

Rød pastafarve

150 g Sukker

½ dl Vand

55 g Æggehvider

Hindbærganache:

200 g hvid chokolade

½ dl piskefløde

½ dl hindbærpuré (moste hindbær uden kerner)

Bunde:

  • Tænd ovnen på 150° varmeluft
  • Sigt mandelmel og flormelis i en skål
  • Tilsæt 55 g æggehvide og pastafarve
  • Rør blandingen godt sammen med en træspatel
  • Bring sukker og vand i kog i en lille gryde til 118°
  • Pisk de resterende 55 g æggehvide stive i en skål
  • Hæld den 118° varme sukkerlage ned i æggehviderne i en tynd stråle under piskning. (Hvis man ikke har en rørmaskine, skal man nok have en hjælpende hånd)
  • Pisk videre, til marengsen er sej og blank og næsten afkølet
  • Vend lidt af marengsen i mandelblandingen, så den bliver smidig, og vend derefter forsigtigt resten i
  • Kom dejen i en sprøjtepose med en lille, rund tylle, og sprøjt små cirkler ud på en bageplade med bagepapir
  • Bag bundene i 10-12 min
  • Lad dem køle helt af.

Hindbærganache:

  • Smelt chokoladen i en skål over vandbad og tag skålen af varmen
  • Bring fløden til kogepunktet i en lille gryde
  • Hæld den over chokoladen, mens du rører i midten af skålen med en dejskraber
  • Forsæt med at røre, til ganachen samler sig og får en smuk, blank overflade
  • Vend hindbærpuréen i ganachen, og stavblend den
  • Sæt ganachen i køleskabet, til den har sat sig lidt, men stadig er sprøjtbar.

Saml:

  • Hindbærganachen kommes i en sprøjtepose med en lille rund tyl
  • Sprøjt ganachen på bunden halvdelen af bundene
  • Saml kagerne med den anden halvdel af bunden.

Tip: Man kan lave alle slags macarons ud fra denne opskrift. I Bundene kan man komme den farve i man ønsker. I ganache/fyldet kan man udskifte hvid chokolade med mørk og smagen kan altid udskiftes (evt. 1/2 dl kontrasteret hyldeblomstsaft, frisk lime saft.)

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *