Hugh Gulerodskage

Vi elsker at se mad programmer her i huset og har fulgt med i serien om River Cottage og Huge Fearnley-Whittingstall´s mange projekter.

Jeg er blevet helt vild med hans vidunderlige gulrodskage som jeg har vidredviklet med en limecreme oven på……. men selve kagen er lækker og saftig og behøves ikke  smørcremen hvis man ikke er til det.

Ingredienser:

Kage:

4 Æg

150 g Sukker

3 dl Raps olie (kan bruge halv raps og halv solsikke olie)

300 g Hvedemel (fuldkornshvede kan også bruges)

2 tsk Bagepulver

½ tsk Havsalt (knuses/kværnes)

½ tsk Natron

350 g Gulerødder (3-4 store)

1½ dl flydende Honning

Limecreme:

125 g Smør (stuetemperatur)

150 g Flormelis

1 Lime (skallen fra hele limen men kun saften fra en ½ lime)

  • Tænd ovnen på 180°
  • Smør en spring form (Ø 23 cm) og kom bagepapir i bunden.
  • Riv gulerødderne fint
  • Kom æg og sukker i en stor skål og pisk i 10 min. med håndmixeren (det er nødvendigt at piske så lang tid )
  • Tilsæt olie og pisk 1-2 min. yderligere
  • Sigt mel, bagepulver, salt og natron i blandingen
  • Vend forsigtig rundt med en dejskraber til det hele er blandet.
  • Vend til sidst gulerødderne i.
  • Fordel dejen i formen.
  • Bag kagen i oven i ca. 45- 50 min.
  • Tag kagen ud af ovnen
  • Prik overfladen med en tandstik eller en kniv
  • Hæld den flydende honning over kagen, og lad den opsuge det (honningen kan varmes så den bliver mere flydene, men jeg syntes ikke det er nødvendig)
  • Hvis man vil have kagen uden smørcreme smager den godt lidt lun, men ellers skal den afkøles helt inden smørcremen kommes på.

Smørcreme:

  • Rør alle ingredienserne sammen til en blød creme
  • Kom creme oven på den helt afkølet kage

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *