Risalamande Cheesecake

Så er det ved at være tid til at tænke på julefrokosterne og her er en anderledes Ris al mande. Det i Dr. Oetker´s opskrifter jeg har fundet denne MEGET lækker kage Risalamande Cheesecake og så er den nem at lave og kan laves dagen/dagene i forvejen.

NB: Vi varmer altid mandlerne i oven i ca 10-15 min ved 150°, da vi syntes de giver en bedre smag og samtidig er der nogle nødeallergiker, der godt kan tåle nødder når de først er varmet op.

Ingredienser:

Bund:

150 g Vaniljekranse

75 g Smør

50 g Hakkede Mandler

Ostecrem:

6 blade Husblas

300 g Færdig Risengrød

100 Flødeost natural

100 Flormelis

3 tsk. Vaniljesukker

1 tsk. Mandelaroma

3 dl Piskefløde

50 g Hakkede Mandler

Kirsebærgelé:

5 Blade Husblas

500 g Kirsebærsauce (ekstra lækkert brug Amaretto kirsbærsauce)

Så går vi igang

  • Mandlerne smuttes og varmes i oven.

Bund:

  • Beklæd en springform Ø 18 med bagepapir i bunden og kageplast langs siderne.
  • Knus vaniljekranse til smuldre i en foodprocessor eller i en pose hvor man knuser dem med kagerullen.
  • Smelt smørret
  • Hak mandlerne fint
  • Vend det hele sammen til det er fugtigt af smørret.
  • Tryk nu massen ud i bunden af formen med en ske.
  • Sæt bunden på køl

Ostecreme:

  • Sæt husblas i blød i koldt vand. (ca. 10 min.)
  • Rør risengrød, flødeost, flormelise og vaniljesukker sammen
  • Smelt den opbløde husblas i en gryde sammen med mandelaroma.
  • Lad det stå og afkøle til ca. 35-40°
  • Vend nu lidt ostecreme ned i den lune husblas og derefter røres alt husblas-blandingen op i ostecremen.
  • Pisk fløde til den danner lette toppe (altså ikke for stift).
  • Vend flødeskummen i ostecremen
  • Kom nu det hele over bunden og glat overfladen ud så den bliver helt jævn.
  • Kom Cheesecaken i fryseren ca. 30 min.

Kirsebærgelé:

  • Sæt husblas i blød i koldt vand (ca. 10 min)
  • Sigt kirsebærrene fra saucen (Bærrene skal ikke bruges).
  • Kog saucen op og smelt husblassen heri.
  • Lad geléen køle ned til ca. 35°
  • Tag cheesecaken ud af fryserne og hæld forsigtig geléen over ostecremen.
  • Sæt den i fryseren 30 min. eller i køleskabet til næste dag.

Pynt er helt op til fantasien…. Jeg har pyntet med sukker perler og snekrystaller, mens der på den originale er kommet striber af hvid chokolade og sukker perler på.

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *