
Så er det ved at være tid til at tænke på julefrokosterne og her er en anderledes Ris al mande. Det i Dr. Oetker´s opskrifter jeg har fundet denne MEGET lækker kage Risalamande Cheesecake og så er den nem at lave og kan laves dagen/dagene i forvejen.
NB: Vi varmer altid mandlerne i oven i ca 10-15 min ved 150°, da vi syntes de giver en bedre smag og samtidig er der nogle nødeallergiker, der godt kan tåle nødder når de først er varmet op.
Ingredienser:
Bund:
150 g Vaniljekranse
75 g Smør
50 g Hakkede Mandler
Ostecrem:
6 blade Husblas
300 g Færdig Risengrød
100 Flødeost natural
100 Flormelis
3 tsk. Vaniljesukker
1 tsk. Mandelaroma
3 dl Piskefløde
50 g Hakkede Mandler
Kirsebærgelé:
5 Blade Husblas
500 g Kirsebærsauce (ekstra lækkert brug Amaretto kirsbærsauce)
Så går vi igang
- Mandlerne smuttes og varmes i oven.
Bund:
- Beklæd en springform Ø 18 med bagepapir i bunden og kageplast langs siderne.
- Knus vaniljekranse til smuldre i en foodprocessor eller i en pose hvor man knuser dem med kagerullen.
- Smelt smørret
- Hak mandlerne fint
- Vend det hele sammen til det er fugtigt af smørret.
- Tryk nu massen ud i bunden af formen med en ske.
- Sæt bunden på køl
Ostecreme:
- Sæt husblas i blød i koldt vand. (ca. 10 min.)
- Rør risengrød, flødeost, flormelise og vaniljesukker sammen
- Smelt den opbløde husblas i en gryde sammen med mandelaroma.
- Lad det stå og afkøle til ca. 35-40°
- Vend nu lidt ostecreme ned i den lune husblas og derefter røres alt husblas-blandingen op i ostecremen.
- Pisk fløde til den danner lette toppe (altså ikke for stift).
- Vend flødeskummen i ostecremen
- Kom nu det hele over bunden og glat overfladen ud så den bliver helt jævn.
- Kom Cheesecaken i fryseren ca. 30 min.
Kirsebærgelé:
- Sæt husblas i blød i koldt vand (ca. 10 min)
- Sigt kirsebærrene fra saucen (Bærrene skal ikke bruges).
- Kog saucen op og smelt husblassen heri.
- Lad geléen køle ned til ca. 35°
- Tag cheesecaken ud af fryserne og hæld forsigtig geléen over ostecremen.
- Sæt den i fryseren 30 min. eller i køleskabet til næste dag.
Pynt er helt op til fantasien…. Jeg har pyntet med sukker perler og snekrystaller, mens der på den originale er kommet striber af hvid chokolade og sukker perler på.