Ris a´la mande

Da min svigermor ikke kan tåle ubehandlede nødder har vi altid lavet denne version, og vi synes at ris a´la manden smager af meget mere med ristet mandler.

Grøden “koger” jeg dagen i forvejen.

1½ Vaniljestang

1½ l Sødmælk

2½ Grødris

300 g Mandler

4 dl Piskefløde

4-5 spsk Flormelis

  • Kom mælken i en stor gryde sammen med grødris og vaniljestang (skrab kornene ud, men kog gerne stangen med også)
  • Bring ny det i kog under omrøring.
  • Lad det små koge i ca. 5 min mens du røre, tag derefter gryden af og sæt den i “hø-kassen” eller under dynen i sengen i 7-8 timer.
  • Køl nu den ikke for tykke risengrød af til næste dag.
  • Rist de smuttede mandler i ovnen i ca. 15 på 200° hold øje med dem de skal være lyse brune, køl dem af til næste dag og hak dem mellemfint.
  • På dagen skal det hele blandes.
  • Fløden piskes sammen tilsæt flormelis til den let piskede flødeskum.
  • Vend hakkede mandler og flødeskum i den kolde grød til den har den rigtige konsistens

HUSK endelig en hel mandel til mandelgaven.

Der spises kirsebærsauce til. Vi nyder at få den kold, men det er jo en smagssag.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *