Jordbær Chokolade tærte

Denne kage skal der kun 5 ingredinser i og der skal ikke bruges oven. Opskriften er fundet på min ynglings side i øjeblikket  Sweetest menu

Ingredienser:

280 g Oreos (ca. 28 stk) + ekstra til pynt.

115 g Smør

390 g Jordbær (friske) + ekstra til pynt

150-200 g Chokolade (mørkt 70-72 %)

5 dl Fløde

  • Oreos (med crem og det hele) kommes i en foodprocessor og knuses til fint smuler.
  • Smelt smøret
  • Kør smørret sammen med Oreos
  • Beklæd en tærteform (Ø22-24) med bagepapier eller film
  • Oreos-bunden hældes i og trykkes godt sammen i et ensartet lag op langs sidderne og i bunden.
  • Sæt bunden i køleskabet
  • Rens og halvere jordbærrene
  • Varm 1½ dl fløde op (må ikke koge)
  • Hak chokoladen i små stykker og kom dem i en skål
  • Hæld den varme fløde over chokoladen og lad det stå i 2-3 min
  • Pisk den resterende fløde til skum
  • Rør nu rundt i chokolade/fløden til den er glat og alt chokoladen er smeltet.
  • Fold nu chokoladeblandningen forsigtigt sammen med flødeskummen til den er ensartet
  • Tag din bund ud af køleskabet
  • Lig halve jordbær på hele bunden
  • Hæld derefter chokolademoussen over
  • Stil tærten i køleskabet 4-6 timer (gerne natten over)
  • Pynt tærten med halve oreos og jordbær inden severing.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *