
Denne er fundet på Arla´s hjemmeside. Arla
Jeg har fundet den som en dessert til middag mellem jul og nytår.
Da min svigerdatter elsker kirsebær og mine sønner elsker cheesecake var valget ikke svært :-).
Bund:
150 g Smør
225 g Digestive kiks
Fromage:
7 blade Husblad
300 g Flødeost Naturel
3 Æggeblommer (ca. 3 spsk)
3 dl Cremefraiche
1½ tsk Vaniljesukker
1½ tsk Fintrevet citronskal (usprøjtet)
1½ spsk Citronsaft
3 Æggehvider (ca. 6 spsk)
50 g Flormelis
Gelé:
1 glas Syltede Kirsebær (jeg elsker Amarena))
Vand
4 blade Husblas
- Blend kiksene og smelt smørret, bland det godt og fordel det i en springform (ca. 24 cm) Tryk blandingen godt ned i bunden.
- Læg husblassen i blød i koldt vand i ca. 10 min.
- Rør flødeosten sammen med æggeblommer. cremefraichen, vaniljesukker, citronskal og saft.
- Tag husblassen op af vandet med det vand, der hænger ved. Smelt den i en skål i vandbad.
- Rør husblassen med lidt af flødeosteblandingen og vend den i resten af blandingen.
- Pisk hviderne stive, tilsæt flormelis og pisk i ca. 2 min ekstra.
- Vend de stiftpiskede hvider i flødeosteblandingen.
- Hæld fromagen over bunden og stil kagen tildækket i køleskabet til næstedag.
- Næste dag lægges husblassen i blød i koldt vand i ca. 10 min.
- Lad kirsebærrene dryppe af i en sigte over en skål.
- Tag kirsebærsaften og tilsæt vand til der er ca. 2½ dl saft.
- Varm ½ dl af kirsebærsaften og smelt husblassen heri. Køl af med resten af saften.
- Pynt kagen med de afdryppede kirsebær og hæld geleen henover, når denne begynder at stivne, men husk det skal være et tyndt lag.
Efter at have prøvet Arlas opskrift til punkt og prikke, har jeg tilføjet 1 ekstra blad husblas da min kage havde tendens til at synke sammen.
Næste gang jeg laver denne bliver det sikkert som en dessert og så vil jeg kun komme 6 x husblas i og så lave det i portionsglas, hvor bunden vil ligge som “krymmel” nederst og så fromage og kirsebær øverst.