Brød er altid godt, og her i familien er vi rigtige glade for dette foccacia brød med Rosmarin. Men hvad man kommer oven brødet er helt op til smag og behag.
Grund opskriften har jeg fundet i Amo´s bagebog nr. 2
Ingredienser:
450 g Pizzamel
25 g Gær
3 dl lunken Vand
1 tsk Salt
2 dl. Oliven olie (1½ dl i dejen + ½ dl til over dejen)
Pynt:
4 tsk. Flage salt
4 spsk. Rosmarin
- Opløs gæren i lunken vand (ca. 37°C)
- Tilsæt 1½ dl olie, mel, salt og ælt dejen god sammen
- Lad dejen hæve, lunt og tildækket , ca. 40 min.
- Slå dejen ned og kom den i en form (Tærteform, bradepande el. lign.)
- Lad brødet efterhæve, lunt og tildækket, ca. 30 min.
- Tænd ovnen på 220°C (varmeluft 200°)
- Løft brødet op og hæld ½ dl. olie ned i formen, vend nu brødet et par gang i olien.
- Prik huller i overfladen med fingerne og drys med salt og rosmarin (brødet er meget tyndt/fladt men bare rolig det hæver fint op igen)
- Bages i ca. 20 min.
- Lad brødet afkøle i forme
HUSK heller for lang hævetid end for kort.