Foccacia

Brød er altid godt, og her i familien er vi rigtige glade for dette foccacia brød med Rosmarin. Men hvad man kommer oven brødet er helt op til smag og behag.

Grund opskriften har jeg fundet i Amo´s bagebog nr. 2

Ingredienser:

450 g Pizzamel

25 g Gær

3 dl lunken Vand

1 tsk Salt

2 dl. Oliven olie (1½ dl i dejen + ½ dl til over dejen)

Pynt:

4 tsk. Flage salt

4 spsk. Rosmarin

  • Opløs gæren i lunken vand (ca. 37°C)
  • Tilsæt 1½ dl olie, mel, salt og ælt dejen god sammen
  • Lad dejen hæve, lunt og tildækket , ca. 40 min.
  • Slå dejen ned og kom den i en form (Tærteform, bradepande el. lign.)
  • Lad brødet efterhæve, lunt og tildækket, ca. 30 min.
  • Tænd ovnen på 220°C (varmeluft 200°)
  • Løft brødet op og hæld ½ dl. olie ned i formen, vend nu brødet et par gang i olien.
  • Prik huller i overfladen med fingerne og drys med salt og rosmarin (brødet er meget tyndt/fladt men bare rolig det hæver fint op igen)
  • Bages i ca. 20 min.
  • Lad brødet afkøle i forme

HUSK heller for lang hævetid end for kort.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *