Tomattærte med Feta og Rosmarin

Det skal heller ikke være kage det hele, så her kommer lige en lækker tomattærte, som jeg har fået kopieret fra et eller andet ugeblad en gang.

Ingredienser:

Mørdej:

120 g Hvedemel

60 g groft Speltmel eller Grahamsmel

½ tsk. Salt

120 g Smør

2-3 spsk. kold vand

Fyld:

1 kugle frisk Mozzarella

100 g frisk Babyspinat

250 g Tomater

4 kviste frisk Rosmarin

1 Rødløg

100 Feta

Olivenolie

salt og peber

  • Bland mel og salt sammen
  • Skær smørret i mindre stykker og smuldre det i mel blandingen.
  • Saml dejen ved at tilsætte vand lidt af gangen.
  • Rul dejen ud så den passer til den ønskede form (evt. mellem 2 stykker bagepapir.)
  • Tryk dejen ned i formen og skær kanterne til
  • Stil dejen i køleskabet mens fyldet laves klart.
  • Tænd ovnen på 200°, varmeluft
  • Skyld spinaten og damp den i det vand som hænger ved.
  • Kom spinaten op i en si/ vrid den fri for vand inden den ligges i tærten.
  • Skær tomater i både
  • Hak rosmarinen fint
  • Halvér løget og skær det i skiver.
  • Skær mozzarella i skiver
  • Tag dejen ud af køleskabet
  • Fordel mozzarella, løg, spinat og tomater på bunden
  • smuldre feta over og drys med rosmarin
  • Dryp lidt oliven olie over og krydre med salt og peber.
  • Bag nu tærten i 20-25 min midt i ovnen.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *