
Det skal heller ikke være kage det hele, så her kommer lige en lækker tomattærte, som jeg har fået kopieret fra et eller andet ugeblad en gang.
Ingredienser:
Mørdej:
120 g Hvedemel
60 g groft Speltmel eller Grahamsmel
½ tsk. Salt
120 g Smør
2-3 spsk. kold vand
Fyld:
1 kugle frisk Mozzarella
100 g frisk Babyspinat
250 g Tomater
4 kviste frisk Rosmarin
1 Rødløg
100 Feta
Olivenolie
salt og peber
- Bland mel og salt sammen
- Skær smørret i mindre stykker og smuldre det i mel blandingen.
- Saml dejen ved at tilsætte vand lidt af gangen.
- Rul dejen ud så den passer til den ønskede form (evt. mellem 2 stykker bagepapir.)
- Tryk dejen ned i formen og skær kanterne til
- Stil dejen i køleskabet mens fyldet laves klart.
- Tænd ovnen på 200°, varmeluft
- Skyld spinaten og damp den i det vand som hænger ved.
- Kom spinaten op i en si/ vrid den fri for vand inden den ligges i tærten.
- Skær tomater i både
- Hak rosmarinen fint
- Halvér løget og skær det i skiver.
- Skær mozzarella i skiver
- Tag dejen ud af køleskabet
- Fordel mozzarella, løg, spinat og tomater på bunden
- smuldre feta over og drys med rosmarin
- Dryp lidt oliven olie over og krydre med salt og peber.
- Bag nu tærten i 20-25 min midt i ovnen.