Rie´s Jordbærtærte

Nu er det snart slut med danske jordbær så vi skal lige nå at have en hjemmelavet jordbær tærte i år.

Jeg opkalder tit kagerne efter hvem jeg har fået opskriften af, for så husker jeg dem bedre. Denne opskrift har jeg fået af Rie, men den hedder oprindelig Elisas jordbærtærte, og ligesom jeg har lavet om på navnet har jeg også lavet lidt om i opskriften. I den oprindelige opskrift bruger man pulver kagecreme, men jeg syntes det er så nemt at lave en almindelig vaniljecreme og så smager det bare anderledes (BEDRE), men det er jo op til temperament hvad man har lyst til der er ikke nogen rigtig og forkert løsning.

Ingredienser:

Ca. 500 g Jordbær

Dej:

150 g Mel

100 g Smør

50 g Sukker

1 lille Æg (½ stort æg)

Fyld:

100 g Smør (blødt/stuetemperatur)

100 g Sukker

100 g Rå marcipan

1 lille Æg (½ stort æg)

Pynt:

100 g  Mørk chokolade

1 tsk. Smør

Crem:

2½ dl Sødmælk

½ Vanilje stang

3 Æggeblommer

75 g Sukker

2 Spsk. Maizena

2½ dl Fløde

  • Tænd ovnen på 200°
  • Ælt alle ingredienserne til dejen samme
  • Smør en 23-24 cm Tærteform
  • Rul dejen ud og læg den i formen
  • Stil dejen i køleskabte, mens du røre fyldet
  • Rør blødt smør og sukker sammen
  • Tilsæt revet marcipan og æg
  • Fordel fyldet oven på dejen
  •  Bag tærten ca. 20 min.
  • Afkøl kagen (Kan laves dagen i forvejen)
  • Smelt chokolade og smør over vandbad
  • Pensel/smør chokoladen ud på tærten
  • Lad nu chokoladen stivne/køle af mens du laver cremen.
  • Del vanilje stangen og skrab kornene ud. (Skil kornene ad med 1 tsk. sukker)
  • Bring mælk og vaniljekorn og stang i kog, og tag det af varmen.
  • Pisk æggeblommer og sukker hvidt og luftig ( som til æggesnaps)
  • Drys maizena ned i massen  (rør ikke rund endnu)
  • Pisk nu godt mens du hælder den varme kogte mælk op i æggesnapsen (husk at tage vaniljestangen op)
  • Hæld hele blandingen tilbage i gryden
  • Kog det op under kraftig omrøring, så det ikke brander på.
  • Kop ca. 1 minut til du syntes den har den rigtig konsistens, den må gerne være tyk.
  • Køl nu cremen helt af, gerne i køleskabet (kom eventuelt film over, som ligges helt ned oven på cremen så der ikke kommer skin)
  • Pisk nu fløden til skum.
  • Rør creme og flødeskum sammen og kom det på tærten.
  • Til sidst kommes de rengjorte jordbær oven på.

Husk på at den oprindelige opskrift var med  pulver kagecrem

2½ dl Sødmælk, ½ brev kagecrem, 2½ dl fløde (til skum).

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *