Rikke´s nøddetærte

Denne lækker nøddetærte smagte jeg første gang for 15-16 år siden, hvor en kollega havde lavet den i forbindelse med et tabt væddemål.

Da jeg fik opskriften stod der at denne kage kunne holde sig i op til 14 dage, ……. det er dog aldrig lykkes for os at få den til at holde mere end en dag, for den er simpelhed for lækker.

Ingredienser:

Dej:

375 g Mel

150 g Smør

1 Æg

1 Æggeblomme

150 g Flormelis

1 tsk. Vaniljesukker

Fyld:

250 g Flormelis

25 g Honning

2½ dl Piskefløde

300 g blandet Nødder (Hasselnødder, Valnødder, Mandler)

  • Smuldre smørret i melet
  • Tilsæt æggeblommer, æg, flormelis og vaniljesukker
  • Arbejd det sammen til en glat dej
  • Rul ca. 2/3 af dejen ud så det passer til en tærteform på ca. 24 cm
  • Kom dejen i en form beklædt med bagepapir, (dejen må godt hænge ud over kanten så kan man nemmere klemme låget på)
  • Stil dejen i køleskabet sammen med den sidste 1/3 af dejen, mens du laver fyldet. (max 30 min ellers er rest dejen ikke til at rulle ud)
  • Tænd ovnen på 200°
  • Hak nødderne groft
  • Kom flormelis og honning på en pande og rør til det er gylden karamel.
  • Kom nu nødderne i og rør godt rundt i karamellen.
  • Hæld fløden i (pas på, det bruser godt op)
  • Lad det koge godt igennem mens du rør rundt (det klumper og se meget mærkelig ud i starten)
  • Rør til det bliver en tynd karamel-konsistens
  • Køl massen lidt af.
  • I mens ruller du den sidste 1/3 del ud til et låg.
  • Hæld nu nødde-karamel massen i tæteformen.
  • Læg låget over fyldet og klem godt sammen hele vejen rundt i kanten.
  • Bag tærten på næstnederst rille i ovnen i ca. 20 min.
  • Køl tærten af inden den løftes ud af formen ved hjælp af papiret.
  • Tærten køles helt af inden den spise.

Min mand elsker denne tærte med vanilje-cremefraiche eller is, men jeg nyder den gerne uden noget, uanset hvad holder den ikke 14 dage.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *