Koldskålskage

Denne kage smager fantastisk og er utrolig frisk og lækker. Det er en opskrift taget fra Politiken i 2011 og jeg har lavet den nogle gang nu og den er lige fantastisk hver gang.

 

Ingredienser:

150-250 g Jordbær (eller hvad der skal til at pynte langs kanten)

Kammerjunkebund:

125 g  blødt Smør

250 g Mel

75 g Sukker

1½ tsk. Bagepulver (3 g)

2½ tsk. Stødt kardemomme ( 6 g)

1 tsk. Vaniljesukker (2 g)

½ Æg

½ dl Sødmælk

Revet skal af en ½ citron

Kærnemælks-fromage:

3 blad Husblas

50 g Flormelis

½ Vaniljestang

2½ dl Kærnemælk

2½ del Piskefløde

1 Citron (saft og skal)

Jordbærgelé:

100 g Jordbær (må gerne være frosne)

25 g Sukker

1 blad Husblas

  • Tænd ovnen på 180°
  • Alle ingredienser til kammerjunkebunden blandes sammen.
  • Rul bunden ud mellem 2 stykker bagepapir til ca. 3 mm tykkelse
  • Bages ca. 20 min., til den er gylden
  • Stik en ring ud på ca. 20 cm, mens den stadig er varm
  • (Den overskydende dej kan stikkes ud med en lille udstikker,  så har du hjemmelavet kammerjunker næste gang I skal have koldskål)
  • Lad bunden køle af mens du laver fromagen.
  • Lig husblassen i blød i kold vand (ca. 10 min)
  • Bland kærnemælk, flormelis og vaniljekorn.
  • Varm citronsaften op, tag den af varmen og smelt husblassen i den
  • Kom nu citronsaften op i kærnemælken sammen med citronskal.
  • Pisk flødeskummen
  • Vend  kærnemælken rund i flødeskummen (rør ikke, men vend) til det er en helt ens artet konsistens.
  • Læg nu bunden i en form/moussering, gerne med plast folie langs kanten (så bliver den pænere når den er færdig).
  • Skær jordbærene halve og beklæd ringen hele vejen rundt (se billede)
  • Hæld nu forsigtig fromagen op i formen.
  • Kagen stilles på køl (2-3 timer)
  • Gelé laves ca. 20 min før den skal  på kagen
  • Jordbærrene koges med sukkeret og blendes.
  • Sigtes det og  smelt nu husblassen i den varme jordbærsaft.
  • Geléen hældes forsigtig over fromagen, men husk at den skal være KØLET af, men stadig flydene. ( Hvis geléen er for varm “smelter” den kolde fromage og det blander sig med geléen, hvilket ikke ser så pænt ud)
  • Stil nu kagen på køl igen ca. 1 times tid.

Kagen kan godt laves dagen føre den skal bruges.

Og husk så at der er hjemmelavet kammerjunker til den alm. koldskål

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *