
Denne kage smager fantastisk og er utrolig frisk og lækker. Det er en opskrift taget fra Politiken i 2011 og jeg har lavet den nogle gang nu og den er lige fantastisk hver gang.
Ingredienser:
150-250 g Jordbær (eller hvad der skal til at pynte langs kanten)
Kammerjunkebund:
125 g blødt Smør
250 g Mel
75 g Sukker
1½ tsk. Bagepulver (3 g)
2½ tsk. Stødt kardemomme ( 6 g)
1 tsk. Vaniljesukker (2 g)
½ Æg
½ dl Sødmælk
Revet skal af en ½ citron
Kærnemælks-fromage:
3 blad Husblas
50 g Flormelis
½ Vaniljestang
2½ dl Kærnemælk
2½ del Piskefløde
1 Citron (saft og skal)
Jordbærgelé:
100 g Jordbær (må gerne være frosne)
25 g Sukker
1 blad Husblas
- Tænd ovnen på 180°
- Alle ingredienser til kammerjunkebunden blandes sammen.
- Rul bunden ud mellem 2 stykker bagepapir til ca. 3 mm tykkelse
- Bages ca. 20 min., til den er gylden
- Stik en ring ud på ca. 20 cm, mens den stadig er varm
- (Den overskydende dej kan stikkes ud med en lille udstikker, så har du hjemmelavet kammerjunker næste gang I skal have koldskål)
- Lad bunden køle af mens du laver fromagen.
- Lig husblassen i blød i kold vand (ca. 10 min)
- Bland kærnemælk, flormelis og vaniljekorn.
- Varm citronsaften op, tag den af varmen og smelt husblassen i den
- Kom nu citronsaften op i kærnemælken sammen med citronskal.
- Pisk flødeskummen
- Vend kærnemælken rund i flødeskummen (rør ikke, men vend) til det er en helt ens artet konsistens.
- Læg nu bunden i en form/moussering, gerne med plast folie langs kanten (så bliver den pænere når den er færdig).
- Skær jordbærene halve og beklæd ringen hele vejen rundt (se billede)
- Hæld nu forsigtig fromagen op i formen.
- Kagen stilles på køl (2-3 timer)
- Gelé laves ca. 20 min før den skal på kagen
- Jordbærrene koges med sukkeret og blendes.
- Sigtes det og smelt nu husblassen i den varme jordbærsaft.
- Geléen hældes forsigtig over fromagen, men husk at den skal være KØLET af, men stadig flydene. ( Hvis geléen er for varm “smelter” den kolde fromage og det blander sig med geléen, hvilket ikke ser så pænt ud)
- Stil nu kagen på køl igen ca. 1 times tid.
Kagen kan godt laves dagen føre den skal bruges.
Og husk så at der er hjemmelavet kammerjunker til den alm. koldskål