Hvid chokolade-cheesecake med raberber og lime

Nu er det rabarber tid og jeg fandt denne cheesecake som jeg måtte afprøve.

Opskriften er fundet på Politiken´s mad side. Link til Opskriften, jeg har lavet lidt om på udsenet, men ellers er den i grove træk som den originale opskrift.

Ingredienser:

Kiksebund:

120 g Haverkiks

60 g Smør

  • Blend kiksen til krummer
  • Smelt smør
  • Rør krummer og smør sammen
  • Beklæd et skærebræt med bagepapir
  • Fordel massen i en 16 cm mousse-ring
  • Tryk massen godt sammen
  • Sæt bunden i køleskabet

Ostemasse:

3 blad Husblas

Saft af 3 Limefrugter

150 g Hvid chokolade

150 g Flødeost

100 g Sukker

1½ dl Piskefløde

  • Kom husblas i kold vand (ca. 10 min)
  • Varm limesaften op i en gryde
  • Tag gryden af varmen og rør den opvredet husblas i.
  • Lad saften køle af til håndvarmt
  • Imens smelter du Chokoladen over vandbad
  • Pisk flødeost og sukker let og luftig i en skål
  • Vend forsigtig den smeltet chokolade i osten.
  • Hæld den håndvarme limesaft i massen i en tynd stråle, mens du pisker.
  • Pisk fløden let til skum og vend den forsigtig i.
  • Fordel masse oven på kiksebunden og sæt kagen i køleskabet min. 3 timer gerne natten over.
  • Se * hvis du vil have pynt under geleen.

Rabarbergelé:

1 blad Husblas

100 g Rabarbersaft

  • Kom husblas i kold vand (ca. 10 min)
  • Varm rabarbersaften op i en gryde
  • Tag gryden af varmen og rør den opvredet husblas i
  • Lad saften køle af til håndvarmt
  • Hæld den forsigtig over ostenmassen
  • sæt kagen tilbage i køleskabet, til geleen har sat sig.

*Jeg har pynte denne kage med rabarber der er tyndt skåret med en kartoffelskræller, hvor efter de skal have et lille opkog i en sukker lage 1 del vand og 1 del sukker. De skal blive i lagen til det er helt kold, derefter har jeg taget dem op og tørt dem af og lavet flettede/pynten på ostemassen inden geleen kommer på.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *