
Nu er det rabarber tid og jeg fandt denne cheesecake som jeg måtte afprøve.
Opskriften er fundet på Politiken´s mad side. Link til Opskriften, jeg har lavet lidt om på udsenet, men ellers er den i grove træk som den originale opskrift.
Ingredienser:
Kiksebund:
120 g Haverkiks
60 g Smør
- Blend kiksen til krummer
- Smelt smør
- Rør krummer og smør sammen
- Beklæd et skærebræt med bagepapir
- Fordel massen i en 16 cm mousse-ring
- Tryk massen godt sammen
- Sæt bunden i køleskabet
Ostemasse:
3 blad Husblas
Saft af 3 Limefrugter
150 g Hvid chokolade
150 g Flødeost
100 g Sukker
1½ dl Piskefløde
- Kom husblas i kold vand (ca. 10 min)
- Varm limesaften op i en gryde
- Tag gryden af varmen og rør den opvredet husblas i.
- Lad saften køle af til håndvarmt
- Imens smelter du Chokoladen over vandbad
- Pisk flødeost og sukker let og luftig i en skål
- Vend forsigtig den smeltet chokolade i osten.
- Hæld den håndvarme limesaft i massen i en tynd stråle, mens du pisker.
- Pisk fløden let til skum og vend den forsigtig i.
- Fordel masse oven på kiksebunden og sæt kagen i køleskabet min. 3 timer gerne natten over.
- Se * hvis du vil have pynt under geleen.
Rabarbergelé:
1 blad Husblas
100 g Rabarbersaft
- Kom husblas i kold vand (ca. 10 min)
- Varm rabarbersaften op i en gryde
- Tag gryden af varmen og rør den opvredet husblas i
- Lad saften køle af til håndvarmt
- Hæld den forsigtig over ostenmassen
- sæt kagen tilbage i køleskabet, til geleen har sat sig.
*Jeg har pynte denne kage med rabarber der er tyndt skåret med en kartoffelskræller, hvor efter de skal have et lille opkog i en sukker lage 1 del vand og 1 del sukker. De skal blive i lagen til det er helt kold, derefter har jeg taget dem op og tørt dem af og lavet flettede/pynten på ostemassen inden geleen kommer på.