Syltetøj/Marmelade

Jeg har aldrig rigtig fundet ud af forskellen på marmelade og syltetøj, men nok fordi jeg ikke selv spiser det, men derfor kan jeg godt lide at lave det og bruge nogle af alle de bær vi har i haven.

Uanset hvilken marmelade jeg laver er det ud fra samme princip.

Ingredienser:

1 kg Bær/frugt (inkl. evt. vand)

250 g Sukker (alt efter smag)

3 tsk geleringspulver (2 tsk hvis den skal være tynd – 4 tsk. hvis den skal være meget fast/stiv)

  • Bær/frugt og sukker kommes i en gryde (evt. lidt vand i bunden)
  • Bring det i kog og lad et små koge i 8-10 min.
  • Skum af hvis det er nødvendig
  • Bland geleringspulverset med lidt sukker
  • Drys blandingen ud over bærene
  • Kog videre i et lille minut mens du røre godt rundt.
  • Hæld det på renegjort glas

Jeg skolder gerne glasene og skylder dem i Atamon.

  • Luk straks glasene og sæt dem køligt

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *