Bærmousssekage med chokolade og hasselnød

Denne dessert har min mand har fundet på nettet og jeg syntes den er nem og lækker.

Ingredienser:

Sirup:

1 dl Frosen bær

½ Vaniljestang

1 dl Rørsukker

½ dl Vand

evt lidt citron efter smag

Moussen

2 blad Husblas

50 g Bærsirup (se opskriften på sirup eller køb)

1 dl Piskefløde

100 g Skyr

Hvis man syntes farven er lidt “flad” kan man tilsætte lidt frugtfarve.

Chokoladebund:

70 g Hasselnødder

100 g Mælkechokolade

15 g Cornflaks

1 godt nip Salt

  • 1. Kog siruppen først
  • Flæk vaniljestangen og skrab vaniljekornene ud, rør dem godt ud i 2 spsk rørsukker så vaniljekornene skilles smukt fra hinanden
  • Kom alle ingredienser i en gryde, varm op til det koger og lad det koge i 10-20 minutter.

Det skal ikke tykne for meget. Tag løbende en prøve op og lad den køle af på en tallerken – tjek om konsistensen er korrekt sirupsagtig. Er det blevet for tykt røres en smule vand i.

  • Si hindbærmosen fra.
  • Hold 50 g sirup varm i en lille gryde.
  • 2. Kirsebærmoussen laves
  • Udblød husblassen i koldt vand. (ca. 10 min)
  • Hvis du bruger købe-sirup varmes den op til kogepunktet (evt. lidt vand, 1 spsk. kommes ved så den ikke bliver for tyk)
  • Vrid husblassen fri for vand
  • Rør husblassen ud i den varme sirup
  • Sigt siruppen og lad den køle af til håndvarm.
  • Pisk fløden til let skum (i en stor skål)
  • Pisk forsigtigt skyr sammen med flødeskummen.
  • Tag lidt skum og vend det i den håndvarme sirup
  • Vend derefter forsigtigt siruppen i flødeskummen (pas på ikke at slå for meget luft ud af flødeskummen)
  • Fyld moussen i små silikoneforme, men fyld ikke helt op lad 1-2 cm være fri.
  • Sæt formene/moussen i fryseren et par timer.
  • 3. Bunden laves når moussen har stået et par timer i fryseren.
  • Rist hasselnødderne i 5-10 minutter ved 200°
  • Gnub skallerne af i et viskestykke
  • Blend 50g til hasselnøddesmør i en minihakker eller lignende.
  • Hak de resterende hasselnødder fint
  • Smelt chokoladen i en skål over vandbad
  • rør det lune hasselnøddesmør i.
  • Vend hakkede hasselnødder, cornflakes og salt i chokoladen
  • Fordel et lille lag i hver form, oven på den frosne mousse
  • Sæt kagerne tilbage i fryseren og lad dem stå natten over

4. Anretning

  • Tag kagerne ud af formen og lad dem tø op i køleskabet (kan godt stå i et par timer her)eller på køkkenbordet hvis det skal gå lidt stærkere. De skal have god tid til at tø op da bunden godt kan være hård. (tænkte at man kunne komme lidt flere cornflakes i så bunden  ikke var så hård…. prøv det 🙂 )
  • Pynt med sirup eller chokolades sovs og friske bær.

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *