Cappuccino Cheesecake

Denne opskrift ligger jeg op da min søn ønsker at lave den til sit arbejde, derfor kommer der først billeder senere.

Vellykket kage Mads 🙂

Oprindelig er opskriften fra en af min mands tidligere kollegaer Chun´ har, alle der kan lide kaffe elsker den.

Ingredienser:

400 g Philadelphia flødeost (Stuetemperatur)

80 g Sukker (3/4 dl)

½ tsk Vaniljesukker

2 Æg (stuetemperatur)

1 spsk. Mælk

2 spsk. Pulverkaffe (Instant)

160 g Oreo kiks

80 g Smør

Bund:

  • Tænd ovnen på 160°
  • Kiksene skilles og cremen tages ud. (cremen skal ikke bruges til noget)
  • Knus dem til mel (kan kommes i en pose og knuse med en kagerulle eller blendes)
  • Smelt smørret
  • Bland smør og Oreo
  • Tryk bunden godt sammen i en tærteform.
  • Bages i 10 min

Cremen:

  • Varm mælken op til lidt mere en fingervarm dog ikke koge (evt. i micro-oven –  15 sekunder).
  • Tilføj kaffepulveret og opløs det i mælken.
  • Lad det stå og køle lidt af.
  • Pisk flødeost, sukker, vaniljesukker godt sammen.
  • Rør/pisk nu æg i.
  • Tilføj mælke-kaffen og rør det indtil det hele er ensartet.
  • Cremen kommes på den færdig bagte bund.
  • Kagen bages i 20 min. indtil midten er fast (dvs. ikke blævre)

Kom kage i køleskabet et par timer, helst natten over.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *