
Denne opskrift ligger jeg op da min søn ønsker at lave den til sit arbejde, derfor kommer der først billeder senere.
Vellykket kage Mads 🙂
Oprindelig er opskriften fra en af min mands tidligere kollegaer Chun´ har, alle der kan lide kaffe elsker den.
Ingredienser:
400 g Philadelphia flødeost (Stuetemperatur)
80 g Sukker (3/4 dl)
½ tsk Vaniljesukker
2 Æg (stuetemperatur)
1 spsk. Mælk
2 spsk. Pulverkaffe (Instant)
160 g Oreo kiks
80 g Smør
Bund:
- Tænd ovnen på 160°
- Kiksene skilles og cremen tages ud. (cremen skal ikke bruges til noget)
- Knus dem til mel (kan kommes i en pose og knuse med en kagerulle eller blendes)
- Smelt smørret
- Bland smør og Oreo
- Tryk bunden godt sammen i en tærteform.
- Bages i 10 min
Cremen:
- Varm mælken op til lidt mere en fingervarm dog ikke koge (evt. i micro-oven – 15 sekunder).
- Tilføj kaffepulveret og opløs det i mælken.
- Lad det stå og køle lidt af.
- Pisk flødeost, sukker, vaniljesukker godt sammen.
- Rør/pisk nu æg i.
- Tilføj mælke-kaffen og rør det indtil det hele er ensartet.
- Cremen kommes på den færdig bagte bund.
- Kagen bages i 20 min. indtil midten er fast (dvs. ikke blævre)
Kom kage i køleskabet et par timer, helst natten over.