Marjun´s æblekage

Opskriften på denne kage har jeg fået af en færøsk kollega, det er en rigtig lækker frisk kage til alle som elsker æbler.

Ingredienser:

Marengs:

3 Æggehvider

150 g Sukker

Karamelsovs:

2,5 dl Fløde

4 spsk. Flormelis

3 spsk. Sirup

4-5 store spsk. Vaniljesukker (2/3 bøtte)

Fyld:

6 Æbler gerne sure

1 dl Creme franiche

2,5 dl Fløde

  • Tænd ovnen på 150°
  • Pisk æggehviderne meget stive
  • Hæld 100 g sukker i, pisk til massen er meget sej
  • Vend nu de sidste 50 g sukker forsigtig i.
  • Smør marengsen ud på et stykke bagepapir, så det passer til det fad/form du vil serverer kagen i (husk at marengsen flyder lidt ud)
  • Bag marengsen i ca. 1 time
  • Karamelsovsen laves først når marengsen er færdig, for så kan den køle af mens sovsen laves.
  • Kom alle ingredienserne til karamelsovsen i en gryde
  • Kog det op under omrøring, når det koger skru lidt ned for varmen
  • Lad det koge ind i ca ½ time (pas på det koger nemt over, eller brande på)
  • Sovsen skal være tykflydene
  • Lad den køle af mens du laver fyldet
  • Skær æblerne i tern (mundrette bider)
  • Vend dem i creme franichen
  • Pisk fløden meget stiv (næsten til smør)
  • Vend flødeskummen sammen med æblerne
  • Kom æblerne i bunden af et fad, læg marengsen oven på (gør ikke noget den går lidt i stykker), til sidst hældes den næsten kolde karamelsovs over.

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *