Opskriften på denne kage har jeg fået af en færøsk kollega, det er en rigtig lækker frisk kage til alle som elsker æbler.
Ingredienser:
Marengs:
3 Æggehvider
150 g Sukker
Karamelsovs:
2,5 dl Fløde
4 spsk. Flormelis
3 spsk. Sirup
4-5 store spsk. Vaniljesukker (2/3 bøtte)
Fyld:
6 Æbler gerne sure
1 dl Creme franiche
2,5 dl Fløde
- Tænd ovnen på 150°
- Pisk æggehviderne meget stive
- Hæld 100 g sukker i, pisk til massen er meget sej
- Vend nu de sidste 50 g sukker forsigtig i.
- Smør marengsen ud på et stykke bagepapir, så det passer til det fad/form du vil serverer kagen i (husk at marengsen flyder lidt ud)
- Bag marengsen i ca. 1 time
- Karamelsovsen laves først når marengsen er færdig, for så kan den køle af mens sovsen laves.
- Kom alle ingredienserne til karamelsovsen i en gryde
- Kog det op under omrøring, når det koger skru lidt ned for varmen
- Lad det koge ind i ca ½ time (pas på det koger nemt over, eller brande på)
- Sovsen skal være tykflydene
- Lad den køle af mens du laver fyldet
- Skær æblerne i tern (mundrette bider)
- Vend dem i creme franichen
- Pisk fløden meget stiv (næsten til smør)
- Vend flødeskummen sammen med æblerne
- Kom æblerne i bunden af et fad, læg marengsen oven på (gør ikke noget den går lidt i stykker), til sidst hældes den næsten kolde karamelsovs over.